zenesz_logo.pngA zenei világban mindig izgalmas pillanat, amikor egy kevésbé ismert, de mégis tehetséges zenekar rukkol elő valami frissel.

Ez igaz a ThisMustBeLove együttes Gyere velem című új számára is. A készülő második nagylemezük beharangozó dalához videóklip is készült, melyben Budapest brutalista épületeit díszletként használó képi világ éles kontrasztot teremt a lágy dallammal, ugyanakkor remekül aláfesti a szöveg borongós hangulatát.

A klip egyedi és jelentőségteljes módon teszi vizuálisan is érzékelhetővé a dal üzenetét és hangulatát. Budapest legjellegzetesebb, ám lassan pusztuló modernista épületei körül kialakított környezet érzékletesen tükrözi azt a magányos hangulatot és elidegenedést, amiről a dal szól.

 

413A4341 1 scale 600x

 

„Ezek az épületek, melyeket naponta tízezrek látnak, de gyakran elhanyagolnak vagy észre sem vesznek, éppúgy részei a városi életnek, és szerintünk szépek az egyszerű letisztult formájukkal. Lepusztult, elhagyatott állapotuk tökéletesen visszaadja a nagyvárosi magány hangulatát, amiről dalunk szól” - meséli Mogyorósi Timea, az együttes énekese.

A dal arra bátorít, hogy az emberi kapcsolatokon keresztül küzdjük le a magányt. A Gyere velem ismétlődő refrénje és a „Leszel-e társam hosszú utamon?” azt a vágyunkat fejezi ki, hogy megtaláljuk igazi társunkat, aki mellett és segítségével le tudjuk győzni az élet kihívásait és megtapasztalni az igazi boldogságot. A „Hagyd, hogy egy kis szeretet legyen” sor azt sugallja, hogy még a legnehezebb időkben is megtalálhatjuk a melegséget és a támogatást, ha hajlandóak vagyunk elfogadni.

 

 

Két éve jelent meg az együttes bemutatkozó lemeze Engedj el címmel. Megalakulásuk óta kisebb változásokon mentek keresztül. „Máté elment külföldre zenélni Szabó Harkály Kristóf lett az új basszusgitárosunk. Változtattunk a hangzáson, nekem jobban áll a lágyabb, poposabb stílus, a kevesebb torzított gitár és a több szinti” - mondja Timi, aki azt is elárulta, hogy a dalokat közösen írják, készítik a második nagylemezüket, tíz számból már nyolcat felvettek. Az indi pop stílus mellett tették le a voksot a mainstream-mel szemben, és ezzel a zenével szeretnének sikeresek lenni.

https://www.facebook.com/thismustbeloveband
https://www.instagram.com/thismustbeloveband/
https://open.spotify.com/album/0VHKWZZRdGbSReVkuleUGg?si=8_N7sURTRAGpixpqQ4qCCA