zenesz_logo.pngA brit death metal banda új The Tide Of Death And Fractured Dreams című albumával hozzánk is ellátogat május 4-én az Analog Music Hallba.

Az Ingested társaságában érkezik a Fallujah, a Vulvodynia és a Mélancolia is, hogy egy felejthetetlen metal bulival örvendeztessék meg a rajongókat. Az Ingested épphogy befejezte előző, Ashes Lie Still című lemeze munkálatait, máris készen álltak következő lemezük elkészítésére. A zenekar sosem volt híján kreatív energiáknak: a zenekar The Tide Of Death And Fractured Dreams című lemeze nem csak annyira innovatív és brutális, mint a legutóbbi albumuk, hanem egy olyan zenekart mutat be, amelyik hajlandó kiterjeszteni a kreativitását anélkül, hogy feláldozná azt a kegyetlen hangzást, amely az egyik legütősebb zenekarrá tette őket, egy lenyűgözően pusztító, technikás death metal bandává.

 

 

Az albumot Nico Beninato hangmérnök irányításával vették fel, vendégénekesek közreműködésével, így szerepel rajta Mark Hunter a Chimaira tagja, valamint Josh Middleton, a Sylosis énekese is. Az új album nem a brutalitásában különbözik az elődjétől, vagy dallamosságában, hanem a dalszerzésben és abban, ahogy a dallamok egymásba folynak: gonosz, de nem morózus. „Az Ashes... a COVID-korszakban készült, és annak az albumnak a hangulata határozottan tükrözi azt az időszakot” – jegyzi meg a zenekar. „A The Tide Of Death And Fractured Dreams-szel, mi egy kicsit fel akartuk dobni az energiát. Bármennyire is szeretjük, amit az Ashes... című albummal csináltunk, de annak a depresszív hangzása nem olyasmi, amiben el akartunk mélyülni. Az új albumon is vannak sötét pillanatok, de a legtöbbször inkább egy vidámabb megközelítést választottunk ezúttal a dalokhoz.”

Noha a lemez csak április 5-én érkezik, a rajongók már kaphattak belőle egy kis kóstolót a Paragon of Purity című szám és a hozzá tartozó videóklip képében.

 

Falujah 750x

Fallujah

Az Ingested természetesen – ahogy már megszokhattuk – ezúttal is kiváló társaságban turnézik. Velük tart az Empyrean című albummal koncertező Fallujah, Dél-Afrika death metal csillaga, a hiperagresszív és technikás Vulvodynia és az ausztrál Mélancolia, akik tavaly jelentették meg debütáló dallamos deathcore, industrial goth és nü-metal dalokból álló lemezüket.

 Facebook: https://www.facebook.com/ingesteduk

JEGYEK