zenesz_logo.pngA formáció zenei világa punk, ska és reggae elemekből építkezik, de igyekeznek az alapelemeket minél változatosabban és színesebben kombinálni.

Érdekes lemezanyagot kaptunk egy budapesti zenekartól, akik fúvós-ska-punk-rock zenekarként definiálják magukat. Mindenképpen szerettük volna közreadni a dalokat, de előtte megkértük a zenészeket, meséljenek a formációról, a várható koncertekről és a stílusról, amit játasznak.

„2019 végére állt össze a jelenlegi formációnk. Ezt követően felgyorsultak az események, elkezdtünk veszett módon próbálni és számokat írni, és viszonylag hamar a koncertezésbe is belevágtunk. Már az első koncerten megfigyeltük, hogy a közönség egész könnyen vette ezt az érdekes stílusegyveleget, nem láttunk megilletődött arcokat, vagy hogy bárki ne tudná hova tenni, amit csinálunk.

Már ott, viszonylag hamar bebizonyosodott számunkra, hogy a műfaji besorolás csak egy felesleges SKAtulya, ami inkább hátráltatja az alkotást és a művészi kibontakozást. Éppen ezért a későbbiekben sem törekedtünk arra, hogy bizonyos stílusjegyek irányába elvigyük a dolgot, próbálunk úgy kalandozni a zene világában, hogy maga az élmény, az összkép legyen a középpontban, és ne az egyéni teljesítmény, meg a műfaji szabályok” – mesélte Ágoston Péter gitáros.

 

 

„2024. március közepén jelent meg első nagylemezünk. Az albumcím is már önmagában elég beszédes, annak is megvan a története: volt még pár éve a KVLT-ban egy Skalloween-re keresztelt bulink, ahol rajtunk kívül másik 3-4 zenekar lépett fel, akik tényleg ska-t, reggae-t játszottak. Na mármost a mi koncertünk alatt hangzott el valahonnan a hátsó sorból ez a mondat: ’Ez nem is ska!’. Éreztük már punk bulin, hogy mi ide nem vagyunk elég punkok, a ska bulin pedig megkaptuk, hogy nem is ska-t játszunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Ska Budapest Facebook oldalnak az eddigi legjobb definiálást: ’Olyan nagyon nem érdemes gondolkodni, hogy egy zene meddig lenne punk fúvósokkal és mikortól kezdődne a ska: hallgatja az ember és vagy tetszik, vagy nem.’ (Minden jog fenntartva ©) Igyekszünk minden igényt kielégíteni, a koncerteken lehet pogózni, táncolni, vagy csak a hátsó sorban sörözve lötyögni. Tehát nincs mese, el kell jönni legalább egy koncertre!” – folytatta Ágoston István dobos.

 

 

„A legközelebbi nagyobb koncertünk, az 5 éves jubileumi születésnapi lesz, június 21-én a TURBINÁBAN, a Weinkillers valamint a Travellers' Company zenekarokkal társulva, valamint, ha minden igaz, akkor az idei Tatai Víz, Zene, Virág fesztiválon is felborzoljuk a kedélyeket... Az őszi szezon is tartogat még meglepetéseket, de erről egyelőre többet tényleg nem árulnánk el. Reméljük felkeltettük minél többetek érdeklődését, hallgassátok meg új nagylemezünket, és találkozzunk a születésnapi bulin!” – tette hozzá Ágoston Máté énekes.

 

 

430002768 910364134424969 672903930874540594 550x

 

Facebook: https://www.facebook.com/scompanyska
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3En5j3WqBtE&ab_channel=sCompany