zenesz_logo.pngAz idén 20 éves jubileumát ünneplő Anna and the Barbies az elkövetkező időszakban igazi különlegességgel készül a közönségnek, amelyet országszerte több helyre is elvisznek majd.

A Pásztor Anna és testvére, Pásztor Sámuel által színpadra álmodott, rendhagyóan átdolgozott új hangzásvilágú akusztik duó előadásba, illetve a teljes zenekari változatba is, minden alkalommal érkezik egy meghívott vendég, színész vagy előadó. A tavaszi mini turné első állomása március 17-én a Várkert Bazárban lesz Novák Péterrel, aki a zenekar dalszövegeit sajátos értelmezésben tolmácsolja majd. 

 

Campus 450x

 Fotó: Kleb Attila

„A színész szerepet mond, az énekes egy dalt énekel, a táncos koreográfiát táncol… Általában százszor és százszor eljátszott, eltáncolt, elmondott szerepek. Ami engem nagyon izgat, hogy abból a rengeteg tudásból, megélt előadásból, dalból, koreográfiából mi az, ami összegződik egy-egy előadóban, művészben. Mi az, amit tovább visz, mi az ő kikristályosodott tanulsága, igazsága abból a sok műből, ami átszűrődött rajta.

Ezekben az előadásokban, az akusztik duóban és a teljes zenekaros változatban is, minden alkalommal érkezik egy meghívott vendég, színész vagy előadó. Azt szeretném nyugodt, improvizatív körülmények között elérni, hogy betekintést nyerjünk abba a kincsestárba, ami egy-egy művész lelkében van, amihez talán még saját magának sincs olyan gyakran hozzáférése. Kötetlen beszélgetés formájában fényt derítünk közösen az élet nagy titkaira, csodaira.  

 

foto falus kriszta 1 1 450x

Fotó: Falus Kriszta

Dramaturgiailag az Anna and the Barbies 2022-es Művészetek Palotája EKHO előadásából indultunk ki, ami egy érdekes, furcsa kalandozás volt az emberi lélekben és az Univerzum titkaiban. Vicces, elgondolkoztató, néha pedig a lélek mélyére hatoló témákban. Mindezt kellemesen, kényelmesen hátra dőlve, színházi, meghitt, nyugodt körülmények között. Erre a különleges sorozatra olyan művészek mondtak igent többek között a felkérésre, mint Rudolf Péter, Novák Péter vagy Németh Kristóf” – mondta el Pásztor Anna, az Anna and the Barbies zenekar énekes-dalszerzője.

Várkert Bazár, március 17., 19 óra:

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/anna-and-the-barbies-20-158028
Facebook: https://www.facebook.com/annaandthebarbies