zenesz_logo.pngFebruár 8-án jelent meg az önmagát csak „internatívként” aposztrofáló blues, pop, alter, rock és jazz egyvelegében alkotó formáció legújabb mozgóképes anyaga.

A Látszik c. dallal most egy sokkal kritikusabb irányt vett a csapat, megcélozva a társadalmi értékeket a mai külsőséges világunkban. „Egy selfie-vel hazudott életben vagyunk, amit úgy élünk és alakítunk, hogy mindenképpen elkészüljenek rólunk a közösségi médiába szánt és vágyott fotók. Nézegetjük egymásnak a nyílt látszat-hazugságát. Mindenki pontosan tudja, hogy ez kamu, de szeretjük.

A dal és a Kristóf által jobban kiemelt másik jelentésréteg az, hogy az ember a régi párkapcsolatait néhanapján ezen a közösségi hálón bizony megnézegeti. Érdekli ki-mit csinál, hol tart. A látszatot, mint fogalmat úgy teremtjük meg magunknak ezen a virtuális bakancslistánkon, hogy közben folyamatosan húzogatjuk ki, amit a Facebookra kihazudtunk. Szűrőkkel megspékelve természetesen. Sikeres és látványos életet hazudunk magunknak, amit egyrészt a régi párjainknak is csináljuk. Take a photo, fake a life” – foglalta össze a dallal kapcsolatos Ars Poeticáját Budaházy Attila, a zenekar szöveg- és dalszerzője.

 

 

A videóklip Gundy Kristóf rendező ötlete és Kalotai Dániel operatőr egyéni látásmódjának kettőseként született meg. A Látszik világát egy galériába képzelték, amelyhez Tóth Kamilla álmodta meg a díszletet a CineArt Studio falain belül.

„A Látszik világa egy galéria, amelyben ezen a képzelt elmehálón keresztül tudjuk nézegetni elmúlt szerelmeinket. A dalnak ezen jelentéstartalma ragadta meg a képzeletemet és így dolgoztuk ki, ezt a gyakorlatilag nagyon egyszerű elemekkel operáló klip vizualitását” – mondta el a rendező.

A Látszik videóklipje a zenekar három dalos kislemezéhez készült klipek sorának harmadik tagja. A Szépen Vagyunk címre hallgató kiadvány a már több, mint 12 éve regnáló zenekar első stúdiós megnyilatkozása. Az Átvertél és a Kutya-Macska Barátság még tavaly ősszel került ki az USQUE YouTube csatornájára. A klipek teljesen különböző stílusban készültek, ezzel is bemutatva a zenekar és a zenei világuk sokszínűségét.

Szépen Vagyunk kislemez
Facebook

Fotó: Papp M. Bori