zenesz_logo.pngA 2009-ben alakult progresszív rockzenekar, a Marcello's Mystical Mind már nyáron bejelentette, hogy felfüggeszti a működését.

A méltó búcsúra mostanáig kellett várni: a talán legslágergyanúsabb daluk akusztikus verzióját ezúttal duett formában hallhatjuk. A hangszerelés is új, az eredetileg gitárokra épülő dalt érzékeny zongoraszólam gazdagítja, amelyet a vendégénekes, Kálmán Kata (Perfect Symmetry) szárnyaló hangja tesz teljessé. Érdekesség, hogy ez a változat néhány éve élőben is hallható volt a szigetvári ProgCamp fesztiválon, ahová a két együttes ismeretsége is köthető. A közönség lelkes fogadtatása miatt választotta az MMM ezt a különleges felvételt hattyúdalnak.

„Valami nagyon összeállt abban a pár pillanatban, Kata csodálatos énekével kiteljesedett az egyébként is elég érzelemdús dal. Konkrétan többen megkönnyezték a nézőtéren. Már csak ezért a kivételes együttműködésért is kár lett volna, ha fiókban marad” – magyarázta a döntést Török Viktor énekes.

 

 

Az MMM pályafutása során számos fesztivál, köztük a legjelentősebb hazai progresszív rock kezdeményezések (ProgHeaven, ProgCamp, 7/8 Feszt, Moonhead Prog Fest) fellépője volt, előzenekarként a Special Providence-t is erősítették, illetve a Fülesbagoly Tehetségkutató többszörös díjazottjai. Albumaik – Brainforest 2012, Changing Moods 2014, Vortex of Nonsense 2017, The Dissection of the Mind: Songs from the Inside 2020 – továbbra is elérhetők az ismert zenemegosztó oldalakon.

https://open.spotify.com/artist/78cAetyfxAGCzQzDgOxLXi?si=zSu_tikgQxeQaX718_ZMzg
https://open.spotify.com/artist/3PjgVXJ5eGLl331hbz9Ujt?si=0KfnS7RHQIeD3veW_OKuYA

A cizelláltabb rockzene kedvelőinek azért továbbra is érdemes lesz figyelni az együttes online felületeit, mert a jövő évre új néven, új felállásban, új dalokat ígérnek – árulta el a gitáros/zeneszerző Tarcza Vilmos.

Facebook: https://www.facebook.com/marcellosmysticalmind/