zenesz_logo.pngA csapat egy instrumentális albumot ígért az év elejére és azt is, hogy mihamarabb színpadra viszik a produkciót.

A budapesti post-rock csapat az elmúlt években visszavonulva dolgozott saját dalain, és ígéretükhöz hűen a 2024-es év elején egy teljes instrumentális album megjelenését várhatjuk.

Az első dal és klip már meg is érkezett Disproportionate címmel. A tagok régi metalos gyökereire (Niburta, Tears of Kali, Astur) emlékeztető szám tört ritmusokkal, 8-húros gitárokkal és dinamikus hangzásvilággal operál, és egyelőre közelebb áll a post-metal műfajhoz.

 

 

„A dal a klippel együtt lesz igazán érthető és teljes... mivel instrumentális dalokban gondolkodtunk, sokkal nagyobb jelentőséget kap a vizuális megjelenítés, több kell annál, mint hogy felvesszük videóra, ahogy eljátsszuk a dalt. Virág Lili személyében egy igazán tehetséges színésznőt találtunk, aki már-már számunkra is ijesztően élvezte a forgatást, vagyis az órákon keresztül hideg vízben fuldoklást. Mindig különös élmény olyanokkal dolgozni, akikkel közös nevezőn vagyunk, mindenki a legjobbat akarja kihozni az anyagból, megértjük a koncepciót, és fáradhatatlanok. Ezért nagy szerencsénk, hogy újra a régi csapattal, Drexler Mátéval és Sojnóczki Annamáriával (P9 Pictures) forgathattunk” – Leindler Milán.

A csapat egy teljes instrumentális albumot ígért az év elejére, sőt, azt is, hogy mihamarabb színpadra viszik a produkciót. Annyi már most látszik, hogy a korábban kiadott Természetesen EP-nél sokkal sötétebb hangulatot és képi világot várhatunk. A pontos dátumok még nem ismertek, csak az, hogy hamarosan jönnek az újabb, hasonló dalok.

Facebook: https://www.facebook.com/ViharUtanOfficial
YouTube: https://www.youtube.com/@viharutan8191