zenesz_logo.pngA The Black Keys új dallal rúgja be 2024 motorját: mától minden platformon elérhető a Beautiful People (Stay High).

Az új track egy új bejelentést is hozott: április 5-én érkezik a Grammy-díjas, ohiói banda tizenkettedik stúdióalbuma, az Ohio Prayers. Érdemes nyitott szemmel járni, mert hamarosan egy nemzetközi turné részleteiről is értesülhetünk! Az együttes frontembere, Dan Auerbach és a dobos, Patrick Carney régi barátaikkal, Dan „The Automator” Nakamurával és Beckkel dolgozott ezen a vidám hangulatú, új dalon, de a Beautiful People (Stay High) csak egyike az albumon szereplő kollaborációknak, amikben olyan zenész barátok is közreműködtek, mint Noel Gallagher és Greg Kurstin.

A közös munkák kapcsán Carney megosztottaVolt egy Heuréka-pillanatunk: ’Felhívhatnánk a barátainkat, hogy alkossunk együtt.’ Vicces, mert mindketten írunk számokat másokkal – Dan, mint szólóelőadó és producer, és persze én is, mint producer.”

Auerbach hozzátette: „Bárkivel is dolgozunk, sosem érezzük azt, hogy fel kell áldoznunk a valódi önmagunkat, sőt, ezek az együttműködések különleges ízt adnak a felvételekhez. Támogattuk őket és az ötleteiket is, és igyekeztünk mindent megtenni, hogy az ötletmagok virágba boruljanak, de mikor be kellett fejeznünk az LP-t, már csak Pat és én voltunk. Soha nem dolgoztunk még keményebben, soha nem telt még ennyi időbe, hogy elkészítsünk egy albumot. Hagytunk magunknak időt, és ezt nagyon jól tettük”. 

 

 

„Az volt a célunk, hogy készítsünk valamit, ami jó kedvre derít” – mondta Carney. „Valami olyat, amit a legtöbb zenekar már nem csinál 20 év után, ami befogadható, jó vibe és egyben cool is.”

Miközben készült az Ohio Players – aminek címét egyébként az azonos nevet viselő, legendás, ohiói funk zenekar inspirálta – a The Black Keys sok bulin DJ-zett világszerte, amiket ‘record hangs’-eknek hívtak. Ezeken a partikon a saját eklektikus és egyre növekvő bakelit kollekcióikat pörgették. „Ezeknek a buliknak a hangulata átjárta az album DNS-ét. Ez volt a legjobb – mondta Auerbach – egy kicsit elengedni magunkat.”

https://theblackkeys.com/
https://www.facebook.com/TheBlackKeys/