zenesz_logo.pngAz USQUE zenekar fennállása óta soha nem volt hajlandó követni a megszokott útvonalakat...

Az alternatív, vagy általuk „internatívnak” nevezett műfajban alkotó zenekar első hivatalos Szépen Vagyunk című három dalból álló kislemeze sem kivétel ez alól. Olyan hangokat és élményeket hoznak magukkal, amelyeket nagyon ritkán találni a műfajban.

A kislemez három, koncerteken már nagyon sokat játszott, egyedi dalt tartalmaz: Átvertél, Kutya-Macska Barátság, és Látszik. Ezek a dalok a mindennapi élet apró, mégis rendkívüli pillanataira fókuszálnak, miközben az Usque sajátos zenei világát idézik. A kislemez mélyen emberi, örök érvényű témákat jár körül, és az alternatív zene műfajának keretein belül egyedi színt hoz létre. Az érett szövegek és az összetett zenei hangszerelés együttesen teszik ezt a kislemezt különlegessé.

 

 

A lemez első dalához, az Átvertél c. számhoz videóklipet is készítettek, amely egy metafizikai utazás a dal belső mondanivalója felé. A klip rendezője Gundy Kristóf, akinek producerként az Elfelejtett Nemzedék c. rövidfilm fűződik a nevéhez, valamint alkotóként számos más díjnyertes videóklip is. Az alternatív zene szerelmesei, és azok, akik nyitottak az eredeti és művészi kifejezésekre, az Usque Szépen Vagyunk kislemezét érdekes és tartalmas hallgatnivalónak fogják értékelni.

BIO

Az USQUE zenekar egy 2012-ben alakult, a rock, pop, reggae, blues, alter, és a jazz műfajok érdekes keverékét játszó formáció. Tagjai kipróbált zenészek, műsorukban vokális és instrumentális számok egyaránt megszólalnak közvetlen, közérthető, szerethető hangvételben. Nagyobb térben hangosan, kisebb helyen akusztikus változatban is megszólalhatnak. Szinte állandó fellépői a Tokaji Utcazene Fesztiválnak, fennállásáig több ízben megfordultak a PeCsa-ban, a budapesti klubélet színes résztvevői az Analog Music Halltól az S8 Underground Club-ig. 2023-ban új lendületet vett a zenekar. Hamarosan sorra adják majd ki a körülbelül két albumra is elegendő számaikat.

USQUE

Ének, szájharmonika: Bacsek Péter
Gitár: Bánfi Balázs
Billentyű: Medgyes Márton
Basszusgitár: Budaházy Attila
Dobok: Dósa B. Csaba

Facebook: https://www.facebook.com/usqueband/
Instagram: https://www.instagram.com/usqueband/
YouTube: https://www.youtube.com/@usqueband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7go0Y2VATM7VD87nXOmFt6?si=GkWO8NWjSbiz_39ciM0lLQ