zenesz_logo.png„Előző dalunk után a Stég is egy bizonyos hangulatra építkezik. Ez nem más, mint a fülledt Balatoni nyári esték, laza borozgatás mellett, nagy szerelmi vallomásokkal.”

A Fellengről röviden tömören: védett eredetű, minőségi, friss, lendületes pop-rock zenekar, 75% Dávid, 25% Bálint színpadra állási rátával. A 2020-ban alakult együttes már túl van egy nagylemezen és egy EP-n, illetve legújabb anyagukról szeptemberben érkezik a harmadik tétel. Magyar nyelvű dalaikkal az a célunk, hogy ne csak problémákat vessenek fel, hanem azokra megoldást találjanak, vagy elinduljanak a megfejtés felé. Korábban találkozni lehetett velük a budapesti BelFeszten, a Barba Negrában, az Alvin és a Mókusok, a Fatal Error, esetleg a Mehringer előzenekaraként is.

 

 

„Az előző dalunk után a Stég is egy bizonyos hangulatra építkezik. Ez nem más, mint a fülledt Balatoni nyári esték, laza borozgatás mellett, nagy szerelmi vallomásokkal. Ehhez a chilles hangulathoz társul a fűzfákkal és a nádasban elbújó stégekkel fűszerezett Balaton-part, a Tihanyi visszhang misztikumával. A hanganyag felvételeit, a keverést, a mastert és a plusz ötleteléseket ismét a Grenma Studio rendíthetetlen atyjának, Botlik Mátyásnak köszönhetjük.

A zenekarnak alapvetően nagyon fontos helyszín a ’magyar tenger’, így mindenképp szerettünk volna egy erről a helyről elképzelt dalt. Mindannyiunk szavait vitte már a tihanyi echo, ezért úgy döntöttünk, hogy mesterséges intelligenciával vértezzük fel a képi világát ennek a visszhangos, naplementés, romantikus katarzisnak, amiről a dal szól, így átadva igazán a bennünk megfogalmazódott érzést.

A klipben a pontosan megfogalmazott parancsokból, AI által generált részeket bolondítottuk meg általunk felvett videókkal, amiket szintén átküldtünk a gépen, hogy kicsit megkavarja, színesítse és egységesítse a látottakat. A végeredmény egy nagyon színes kavalkád lett, igazi Nyár, szerelem, komfort.”

Fontosabb linkek: https://linktr.ee/Felleng