zenesz_logo.pngA Rolling Stones hivatalosan is bejelentette új albumuk, a Hackney Diamonds megjelenését és bemutatták az első single-t a lemezről.

A Hackney Diamonds világszerte október 20-án kerül a lemezboltokba és a streaming szolgáltatókhoz. Ez lesz a Stones 24. albuma és az első új zenei anyaguk a 2005-ös A Bigger Bang óta. A bemutatott track címe Angry és minden benne van, amit a Stones-tól várhatunk a 21. században: jó kis riffek, ütős vokál, rövid, stones-os szólók.

A dalhoz készült klipben Sydney Sweeney-t (Euphoria, The White Lotus) láthatjuk, amint egy kabrió hátsó ülésén és csomagtartóján „utazik” Los Angeles utcáin, miközben az útszéli óriásplakátok megelevenednek és a Stones tagjainak korábbi animált koncertfelvételeit mutatják.  

 

 

A hivatalos bejelentés során, ami a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsorban történt és a YouTube-on élőben követhető volt, Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood elmondták, hogy a lemez producere Andrew Watt, a legtöbb dalt Steve Jordannel, a zenekar új dobosával vették fel, de két 2019-ben rögzített számban az azóta elhunyt Charlie Watts dobol. Az albumon 12 dal kapott helyet és a legkülönbözőbb helyszíneken – Henson Recording Studios Los Angelesben, Metropolis Studios Londonban, Sanctuary Studios a Bahamákon, Electric Lady Studios és The Hit Factory/Germano Studios New Yorkban – lettek rögzítve.

Az albumbejelentőn ott volt Jagger, Richards és Ronnie Wood mellett Lady Gaga is – aki szintén közreműködött az album megalkotásában. Az is kiderült, hogy a Stones meghívta Paul McCartney-t is, hogy legalább egy számban ő játssza a basszust, de a producer Andrew Watt azt cáfolta, hogy Ringo Starr is játszana a lemezen.

Az album itt előrendelhető: https://therollingstones.lnk.to/HackneyDiamondsPR