zenesz_logo.pngAz Oláh Szabolcs Quintet Connection című lemezének lemezebemutató koncertje november 16-án, 21 órakor az Opus Jazz Clubban.

 

 Szabolcs_Olah_2_es.jpg

 

 

 

Oláh Szabolcs gitáros-zeneszerző 2012-ben alapította meg quintetjét a fiatal magyar jazz-generáció meghatározó egyéniségeivel. A zenekar első nagylemeze november elején jelenik meg „Connection” címmel, melyet november 16-án az Opus Jazz Clubban hallhat először a közönség.

 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló Connection című albumon a zenekarvezető legújabb kompozíciói szerepelnek. A személyes hangvételű, dallamos szerzemények előadásmódját a modern kreatív jazz felfogás jellemzi. A tagok különböző formációkban évek óta játszanak együtt, így jól ismerik egymás zenei gondolatait, koncertjeiken nagy teret kap a spontaneitás.

 

 

 

892137_427831447316766_1233602820_o_450.jpg

 

 

 

A zenekar tagjai:

 

Ávéd János– szaxofon

Cseke Gábor– zongora

Dés András - ütőhangszerek

Oláh Szabolcs - gitár, zeneszerzés

Soós Márton– nagybőgő


Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán. A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport meghatározó zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. A Quintet vezetője minden kompozíciójában a személyes hangvétel kialakítására, az őt ért hatások sajátos feldolgozására törekszik.

 

 

További információk:

 

http://www.szabolcsolahmusic.com
https://soundcloud.com/szabolcsolah
http://www.facebook.com/olahszabolcsquintet

 

Opus Jazz Club