zenesz_logo.png



A Halott Pénz énekesének karrierje Veszprémben indult, ezért is szereti annyira a várost, ahol örömmel lép fel az Európa Kulturális Fővárosa évében is.

A zenekar az egész szezont végigkoncertezi, különböző kis rituálékat is kialakítottak már a hosszú utazásokra. Legközelebb például május 26-án, a Gyárkert színpadán láthatja őket a közönség.

A Halott Pénz dalait játszották legtöbbször tavaly a rádiókban, a Darabokra törted a szívem című számuk megtekintése már 40 millió felett jár a YouTube-on, és többszáz koncert után is az ország egyik legnépszerűbb zenekara. Május 26-án pedig egész Veszprém együtt énekelheti majd teli torokból az elmúlt 10 év emblematikus Halott Pénz-slágereit. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat jóvoltából, amelynek köszönhetően a Gyárkertben egész nyáron át tart a fesztivál. Járai Márk, a zenekar énekese szinte hazajár a nyugat-magyarországi városba.

„Gyerekkorom óta járok rendszeresen Veszprémbe, a nővérem is itt élt, és ha úgy vesszük, az én karrierem kezdete is Veszprémhez köthető. 2010-ben az Utcazenén indultam a versenyprogramban, és ez indított el egy úton a koncertezéshez, emiatt pedig még inkább szeretek itt járni” – magyarázta a zenész. 

 

 

A Halott Pénz a szezonban szinte soha nem pihen, a rengeteg utazás számtalan kis rituálét hozott a zenekar életébe. „A turnébuszban mindenkinek saját helye van, és az egyik ülés alatt tartunk egy nagy fémdobozt tele filmekkel. Ebből szoktuk röpke 40-50 perc alatt kiválasztani azt, amit egy hosszabb úton, mondjuk koncert után megnézünk. Ha kifogyunk a filmekből néha olyan »társasjátékot« játszunk, mint: ki tudja a legtöbb zenei one-hit wondert felsorolni a Hansontól Skee-Lóig” – árulta el DJ Venom, a Halott Pénz DJ-je. 

A Halott Pénz koncert kedvezményes jegyárral látogatható. Az egész szezonban az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó, a Gyárkertben megrendezésre kerülő koncertek esetében a VEB2023 EKF támogatási programja biztosítja, hogy igen kedvezőek legyenek a jegyárak.

A szervezők kérik a közönséget, hogy a könnyebb bejutás érdekében a helyszínt a Balaton Pláza felőli bejárat irányából közelítsék meg.

https://www.facebook.com/HalottPenzOfficial