zenesz_logo.pngAhogy azt már korábbi zenei anyagaiban megszokhattuk, ismét sokszínű, többrétű anyaggal jelentkezett Katona Petra. 

A fiatal előadó a Színező albumra 11 magyar szerzeménnyel készült, melynek felvételeire a Petőfi Kulturális Ügynökség első Nagylemez programjának keretein belül került sor, Gerendás Dani mentorálásával és produceri közreműködésével. Petra a dalokon keresztül olyan témákkal foglalkozik, mint a természetben való kikapcsolódás, a kilátástalan románcokban való megrekedés, az emberiség jelene és jövője, az internetes zaklatás, vagy éppen a gyász feldolgozása.

„Szerettem volna, ha különböző világokba repítenék a hallgatókat ezek a számok, úgy érzem, sok árnyalata van a lemeznek, ezért is lett a címe Színező. Hatalmas tanulási folyamat volt számomra a megírása, elkészítése, sokat fejlődtem közben. Az eddig megjelenéseimnél általában hónapokat ültünk egy-egy dal felett, csiszolgattuk a szöveget, kísérletezgettünk a hangszereléssel, hangzással. Rá kellett jönnöm, hogy 11 dal esetében erre nincs idő, szóval muszáj volt sokkal jobban bíznom magamban és az alkotótársaimban, jobban kellett hallgatnom a belső iránytűmre. A tavalyi évem telis-tele volt érzelmi hullámvasutakkal, de visszatekintve, még ha egy nehéz időszak is volt, úgy érzem, hogy sokat épültem, haladtam a lemezkészítés közben, talán pont ettől lett hiteles és emberi. Csak remélni tudom, hogy másoknak is adni tudnak majd ezek a dalok!” – mondta el Katona Petra.

 

 

Petra az eddigi megjelenéseihez hasonlóan ismét csapatban dolgozhatott. „A dalokat Kovács Danival együtt szereztük, a hangszereléséket pedig Gerendás Danival hármasban készítettük el, ami azért volt nagy kihívás, mert tavaly végig külön országokban éltünk, így a rengeteg online session-ön túl egy Los Angeles-i kiruccanás is része lett az alkotói folyamatoknak…” –tette hozzá Petra.

A SZÍNEZŐ ALBUM:
https://wmmd.lnk.to/KatonaPetra_Szinezo

A KORONG A YOUTUBE-ON:
https://www.youtube.com/watch?v=Gwqdlrraj-g