zenesz_logo.pngCenzúra nélkül szembesülhetünk a magyar valósággal a Carson Coma új klipjében, amit nem elég egyszer látni.

A Carson Coma új lemezzel indítja a nyarat, ehhez pedig megérkezett az album előfutára, a Feldobom a követ című dal és a hozzá tartozó klip is. Az MTV EMA-díjas rockzenekar ezúttal nem Magyarországot képviseli Düsseldorfban, hanem az Egyesült Államokban szerzett élményeket hozzák haza. Ezek a tapasztalatok ihlették a számhoz készült videót is, melynek szürreális képkockáin olyan szimbolikus vagy tényleges megjelenésével csap minket arcul a magyar valóság, mint Péterfy Bori, Kollár-Klemencz László vagy Orbán Viktor.

A videóklip elkészítését Horváth Viktor egyenesen Kaliforniából egyengette, így a zenekar először tapasztalhatta meg a távrendezés fogalmát. A dal nemcsak a klipben mutat interkontinentális elemeket, hanem a szövegében is. 

„Január harmadikán egy komikusan kicsi New York-i lakás komikusan kicsi hálószobájának komikusan kicsi ágyán, életem legkomolyabb jetlag-jét átélve félálomban folyton egy néhány nappal azt megelőzően, otthon megírt zenei alap járt a fejemben. Majd valahogy ebben a tudat és tudattalan közötti állapotban különböző sorok kezdtek el eszembe jutni, amikből összeállt a refrén, meg néhány verze sor. A szöveg további részei a hazafelé tartó repülőn születtek – a hazaérkezés keserédes hangulatához kapcsolódó érzések pedig erősen fellelhetőek a szövegben” - így mesélt Fekete Giorgio a dal születésének legelső pillanatairól.

 

 

A folyamatosan gyorsuló dalt sok más egyéb szerzeménnyel együtt június 15-én a Budapest Park színpadán mutatja be a zenekar, így a frissen megjelent lemezzel megkezdik országos turnéjukat. Ne maradj le a Budapest Park koncertről, az utolsó jegyek a lenti linken érhetőek el.

Budapest Park jegyek

Spotify
Deezer
Apple Music
https://carsoncoma.hu/

Fotó: Komróczki Dia