zenesz_logo.pngÜvölti SOLKYM legújabb dalában, a közelgő Get your eyes used the dark című EP első beharangozó electro-noise-metal single-jében.

Jacsó Miklós produceri szóló projektjének indult SOLKYM két év és két kislemez után tavaly élő zenekarrá formálódott és trióként kezdett koncertezni. A hamarosan érkező ötszámos minialbum már ebben a felállásban készült, így Miklós mellett már Nagy Dávid (basszusgitár, szintetizátor) és Tóth Zoltán (dob) is szerepel a felvételeken. Bár az új anyag az eddigieknél jóval gitárcentrikusabbnak ígérkezik, a SOLKYM-ra eddig is jellemző zenei kalandozás, vagy ahogy ők mondják, „űrutazós” hangulat most is tetten érhető lesz.

A 2020-as S is for SOLKYM albumon érezhető neo-pszichedélia és a 2021-es P.N.E.s. (Positive Nuclear Explosions) elborultsága után a zenei repertoár most új színekkel gazdagodik: posztrockos elszállások, techno és progos riffek uralják majd az EP-t.

 

 

„Sokrétegű lemezzel készülünk, ami ötlet jön, azt kipróbáljuk. Így hajlik egy trip hop intro posztmetalba, de a MONSTERS esetében sem tudnánk belőni a stílust. Örülök, hogy olyan társakra leltem, akik szintén alkotók, nem csak hangszeres háttérzenészek. Dávid és Zozó is aktív elektronikus zenei producer, együtt mégis valami posztminden rockzenét hozunk létre” – mondja Miklós. A harapós szintibasszussal, zajos gitárral és funkos groove-val operáló We Made All These MONSTERS egyszerre idézi meg a Prodigyt, a Justice-t és a Black Sabbathot is, mégis modernnek hat. A dal már elérhető minden ismert zenei streaming szolgáltatón.

 03 solkym ifi event 750x


A SOLKYM (LYVE TRYO) legközelebb március 24-én játszik Budapesten, a Három Hollóban az Imre fia Imre társaságában. Az este érdekessége, hogy a két zenekar frontemberei a FELÜTÉS Zenei Podcast műsorvezetői is egyben.

Spotify:  https://open.spotify.com/track/2KFVCv3KL7Kb9WWnwxLHjI?si=b004010299e14631
Apple Music: https://music.apple.com/hu/album/we-made-all-these-monsters-single/1673529686
YouTube Music: https://music.youtube.com/watch?v=rs43FKzJuoY&feature=share
Bandcamp: https://solkym.bandcamp.com/track/we-made-all-these-monsters