zenesz_logo.png
Kossuth-díjban, Erkel Ferenc-díjban, Máté Péter-díjban és Liszt Ferenc-díjban részesültek az alábbi művészek.

Kossuth-nagydíjat kapott

IFJ. SÁNTA FERENC, a nemzet művésze, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, prímás Magyarország számára kivételesen értékes és korszakos jelentőségű életműve, a 19. és a 20. századi klasszikus és népszerű zeneirodalom magyar stílusban való tolmácsolása és a hazánk zenei kultúrájának részét képező cigánymuzsika magas szintű művelése terén példaadó művészi pályája, a Magyar Nemzeti Cigányzenekar alapítójaként, művészeti vezetőjeként és vezető prímásaként több évtizede nagy sikereket arató előadóművészi tevékenysége elismeréseként.

Kossuth-díjat kapott

ADAMIS ANNA felvidéki születésű zeneszerző, költő, előadóművész Magyarország számára kivételesen értékes, a hazai könnyűzenei életet gazdagító művészi pályája, a legnevesebb zenekarok számára írt ikonikus dalszövegei, generációk életérzését hűen közvetítő és évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő slágerei elismeréseként;

Erkel Ferenc-díjat kapott

Kiemelkedő zeneszerzői, zenei rendezői tevékenysége elismeréseként Erkel Ferenc-díjban részesült:

 Lukács Miklós 400x


 LUKÁCS MIKLÓS cimbalomművész, a Rajkó-Talentum Tánc-és Zeneművészeti Iskola zenetanára

 

bersar2896 700x

 
SÁRIK PÉTER jazz-zongoraművész, zeneszerző, a Sárik Péter Trió alapítója.

 

 

Máté Péter-díjat kapott

Kiemelkedő könnyűzenei, jazz-zenei előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként Máté Péter-díjban részesült:

BG 750x

 

BORLAI GERGŐ dobos, zeneszerző, producer kapta az elismerést, aki Barcelona-Los Angeles tengelyen mozog, de időnként hazánkban is fellép, hol jazz-zenészekkel, hol pop, rock zenészekkel.

 

IMG 1840 MA 400x

 

MALEK ANDREA énekes, színművész többszörös Artisjus- és Emerton-díjas énekesnő, színésznő, aki több könnyűzenei műfajban, valamint a jazz területén is alkot

SZR 400x

 

SZIKORA RÓBERT szerző, előadóművész, az R-GO Együttes alapítója.

 

Liszt Ferenc-díjat kapott

 

Misztrál 750x

 

MISZTRÁL EGYÜTTES kimagasló értékteremtő munkásságukért, melyben magyar és külföldi költők verseinek megzenésítésével a „Misztrál hangzást” közvetítik a hallgatóság felé.

A díjazottaknak gratulálunk és további sikereket kívánunk.