zenesz_logo.pngMárcius 24-én az Instant-Fogas Komplexumban élőben is bemutatják az új dalokat, amelyet még idén követhet a bemutatkozó albumuk.

Izgalmas hónapok állnak a Tre Lunatic zenekar tagjai előtt, ugyanis Mátyás Gábor, Bikali Sándor és Tarcsai Ádám idén szeretnék kiadni az első nagylemezüket. Az album egyik előfutára a most megjelenő Levegőt című számuk is, amit több szempontból is vízválasztónak tartanak. „Hangszerelés és dalszerzés szempontjából is érettebb, mint a korábbi felvételeink” – mondja Bikali Sándor gitáros. „Koherensebbnek érzem, sokkal inkább egy csapat szüleménye, mint 3 különböző emberé” – teszi hozzá, utalva arra, hogy különböző zenei háttérrel alapították meg a bandát 2021-ben, így a számaikban a metal és a rock mellett az elektronikus műfaj elemei is keverednek.

„Folyamatos zenei kísérletezésben vagyunk” – emeli ki a csapat dobosa, Tarcsai Ádám. „Izgalmasnak tartom azt, hogy a hármunk karakterét és stílusát minél kreatívabban próbáljuk összegyúrni a dalainkban. Ehhez természetesen nyitottságra van szükség mindenki részéről: szerencsére sok végigzenélt év és zenében létezés által szerzett tapasztalat befogadóvá teszi az embert. Hálás vagyok azért, hogy ennyire jól együtt tudunk dolgozni és valóban kipróbálunk mindent, feszegetjük a határokat és elég merész szintekre el merünk menni zeneileg.”

 

 

A Tre Lunatic az évek során négy videóklippel, és egy három számos kislemezzel jelentkezett már, a bemutatkozó koncertjüket pedig 2022 őszén adták a budapesti Instant-Fogas Komplexumban. „A legújabb dalunk, a Levegőt kapcsán érzem először azt, hogy beléptünk egy olyan kapun, ami már merőben meghatározza a zenekar stílusát. Valami tényleg összeérett” – hangsúlyozza Ádám, aki kezdetben csak „vasárnapi fociként” emlegette a Bikali Sándorral közös jammeléseiket, örömzenélésüket. Ma viszont már komoly terveik vannak a jövőt illetően: március 24-én például újra az Instant színpadára lépnek és közben gőzerővel dolgoznak a bemutatkozó albumukon.

https://www.facebook.com/trelunatic