zenesz_logo.png2022-ben 60 éves lett a világ legrégebben működő rockzenekara, a Rolling Stones. Gyakorlatilag egyidősek a műfajjal, amit saját maguk teremtettek.

Túlélték mindent és mindenkit, a zenei örökségüket tovább vivő bandák is már rég feloszlottak. Ahogy Keith Richards nemrég fogalmazott „ha már elkezdtük, akkor csináljuk végig tisztességesen”.

 

IMG 9099 700x

 

Tavaly néhány megszállott Stones rajongó zenészbarát Paksról és Pestről elhatározta, hogy az évforduló alkalmából tisztelettel adózik ez az egyedülálló pályafutás előtt egy Rolling Stones Nap keretében. A bő féléves előkészítő munka után az eseményre október 8-án, Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban került sor. Megtekinthető volt egy csupa Stones relikviákból álló kiállítás, amelyet a zenekar baráti, ismerősi köre gyűjtött össze. Az emléknap programját filmvetítések, előadások színesítették.

Este pedig egy teltházas, közel 5 órás maratoni koncert következett 45 Stones dallal, vendégzenészekkel (Benkő Zsolt, Stumpf András) és a helyi kórussal. Egy országos Rolling Stones találkozó alakult ki az odasereglett rajongóknak köszönhetően. Decemberben a jubileumi Gastroblues Fesztivál kiadványaink lemezbemutató koncertjeire kapott meghívást a formáció, ahol a 30 éves Gastroblues Fesztivál mellett a 60 éves Rolling Stonesra is megemlékezett a fesztivál törzsközönsége.

 

20221009 005443 700x

 

A pozitív visszajelzések hatására úgy döntött az időközben Milestone (Mérföldkő) névre keresztelt zenekar, hogy az anyazenekar munkásságát a fővárosban is bemutatnák a kísérőprogramokkal együtt. A Muzikum felkarolta a kezdeményezést, így március 18-án (szombat) Budapesten, a Muzikumban lesz Rolling Stones Nap, ahol ismét összegyűlhetnek a rajongók megünnepelni a 60. évfordulót, amely mérföldkövet egyedül a Rolling Stones érte el a rock történetében.

 

 
Milestone zenekar

- Kovács Aliz (ének)
- Feil Dániel (gitár)
- Kasléder Albert (basszusgitár)
- Kántor István (ének, gitár)
- Kónya Zoltán (basszusgitár)
- Kováts Gergely (gitár)
- Koós Marcell (dob)
- Torma Béla (billentyű, ének)
- Ujvári Dávid (dob)
- Vecsei Márton (ének, akusztikus gitár)
- Vecsei András (szájharmonika)

Fúvósszekció
- Cseke Gábor
- Madács György

Állandó vendégzenészek
- Benkő Zsolt
- Hesz Ádám

Helyszín: Muzikum
Időpont:
2023.03.18. 18:00

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/Rolling-Stones-nap-60-ev-Rock-n-Roll_20230318_muzikum
Facebook: https://www.facebook.com/events/710037863905062
Zenekar: https://www.facebook.com/milestone.stonescover