zenesz_logo.png



Az idén második nagylemezére készülő debreceni rockzenekar új, eddig sosem látott oldalát mutatja meg.

A fiatalkori depresszió felé vezető útról írt dalt a csapat, ami a közelgő nagylemezük második videóklippel érkező dala. „A Zuhanunk nagyjából 2020 őszén, az első nagylemezünk megjelenése után íródott 5 perc leforgása alatt, ami nálam szokatlanul rövid idő. Mikor túl sok időt hagyok magamnak egyedül a gondolataimmal, olyan érzések törnek fel, amelyekkel nem akarok általában foglalkozni, de ekkor tombolt a Covid, otthon ült mindenki, így nem volt más választás. Kicsit megállt az idő mikor a legnagyobb stenkben éreztük magunkat, hiszen épphogy csak kiadtuk az első lemezünket. Viszont a dalban már nem csak erről a konkrét helyzetről volt szó, hanem az egész eddigi életemről. Ezt a szöveget tartom leginkább magaménak és a legőszintébbnek, bár eddig egyik megjelent dalunkhoz vagy szövegünkhöz sem tudnám hasonlítani. Egy fekete bárány lett a többiek között, amit mindannyian nagyon szeretünk, de ezzel együtt teljes a kép rólunk– árulta el a dal szerzője és szövegírója, a zenekar gitárosa Posta Máté.

A Zuhanunk c. dalhoz videóklip is készült Debrecenben a BNPixels közreműködésével, ami igyekszik alátámasztani a dal és szöveg fagyos hangulatát, azt a megtört és önkritikus állapotot, amit a dal sugároz magából.

 

 

„Az ürességet próbáltuk megjeleníteni a klipben, amihez metaforikus képeket használtunk. A hóesés, a vér, a tükrök vagy a víz erejének segítségével igyekeztünk bemutatni a depresszió felé vezető út azon szakaszát, ahol szerintem nagyon sokan voltak vagy vannak. Akár már fiatalon sokan azt érzik nincs kiút és kilátástalannak látják helyzetüket. Több, mint 2 éve íródott a Zuhanunk, így volt időm gondolkozni ezen és egyértelműen van kiút. Mindig van segítség csak először magadnak kell bevallani a problémát” – tette hozzá Máté.

A csapattal legközelebb március 25-én Debrecenben a Roncsbár színpadán találkozhatnak a Made in Debrecen keretein belül, ahol többek között elhangzik a Zuhanunk is.

Bad Habit social: https://linktr.ee/badhabitzenekar