zenesz_logo.pngMillióknak megindító pillanatokat okozhatott a nap, amikor egy korábban még sohasem hallott Linkin Park felvétel debütált, amelyet a néhai frontember, Chester Bennington énekelt fel.

A Lost az idén jubiláló, Grammy-jelölt Meteora időszakát idézi meg, egyben előrevetíti a 20. évfordulóra tervezett, új verziójú kiadvány áprilisi érkezését. A rég elfeledettnek hitt szerzemény egy AI-anime videóklip kíséretében debütált, amely stílusjegyeivel sokakat az ikonikus Breaking The Habit vizuáljára is emlékeztethet.

2023. április 7-én ünnepli a Meteora két évtizedes jelenlétét egy Meteora 20th Anniversary Edition című gyűjteménnyel, ami deluxe vinyl box készlet, deluxe 3-CD formájában is elérhető lesz.

 

linkin park 550x

 

A mély kutatómunkát igénylő albumprojekt csúcspontját akkor érte el, amikor a zenekar merevlemezei közé ásva rátalált a Meteora korszakából egy komplett zeneszámra, amely a Lost címet viselte. A banda rappere-dalszerzője, Mike Shinoda – aki 2018-ban egy teljes, önálló albumot szánt Post-Traumatic címmel Chester elvesztésének – így mesélt a felfedezésről: 

„Ezt a számot megtalálni olyan volt, mintha egy kedvenc, elfelejtett fényképet találnánk, amit valaha készítettünk, mintha a megfelelő pillanatra várna, hogy felfedje magát. A rajongók évek óta arra kérnek minket, hogy adjunk ki valamit Chester hangjával, és nagyon örülök, hogy ezt ilyen különleges módon tudtuk megvalósítani. Azt gondolom, hogy az emberek teljesen elborulnak majd, amikor hallják és látják az összes korábban kiadatlan dalt és videófelvételt a METEORA|20-ban.”

A Meteora eredetileg 2003. március 25-én landolt. A Billboard Top 200 első helyére került, majd hétszeres platinalemez lett az Egyesült Államokban, 27 millió darabot szállított világszerte, és 15 országban szerzett platina vagy arany minősítést – köztük Magyarországon is. A sok klasszikus közül a Numb talán a legismertebb és legnépszerűbb, 1 milliárd Spotify-streamet és 1,8 milliárd YouTube-megtekintést hozott, de a Faint és a Breaking the Habit is kiemelhető.

Az ünneplés minden bizonnyal monumentális lesz megrögzött rajongók légiói számára világszerte. A gyűjtők kötelező darabja további hat kiadatlan dallal, demókkal, élő műsorokkal és számos más meglepetéssel egészül ki.

 

 

A napokban bemutatott Lost a Linkin Park felfoghatatlan energiáját egy himnikus katarzisba használja fel, amelyet Chester Bennington egyszerre sérülékeny és életerős énekhangja katapultál. A pplpleasr és Maciej Kuciara Web3 stúdiója, a Shibuya által készített és animált kísérő videó a zenekar AMV-hagyatékát egy élvonalbeli AI-objektíven keresztül szemléli, a Kaiber.ai mesterséges intelligencia-produkciójával.

http://lprk.co/lost
https://www.facebook.com/linkinpark

Forrás: Magneoton

Fotó: Flickr