zenesz_logo.pngA Waydown 2021-ben alakult budapesti grunge-metal zenekar, hamarosan érkezik első nagylemezük, Tracks End Here címmel.

A zenekarra nagy hatással volt az Alice in Chains, a Pearl Jam, a Soundgarden és a Pantera is, a súlyos, lassú, doomos hangzás éppúgy közel áll a csapathoz, mint a gyorsabb, karcosabb dalok. Szövegeik őszintén reflektálnak az emberi létezés küzdelmeire. Hamarosan érkezik az első nagylemez, Tracks End Here címmel, a debütáló koncert pedig májusban lesz a Robotban.

Most megjelent, Needle in the Eye címü daluk, az énekes szavaival: „Amikor megírtam ezt a szöveget, egy buszon utaztam. A köhögő emberek, részeg utasok és a szürke, koszos környezet adta az ihletet. Általában egyes szám első személyben fogalmazok, de ez a dal főleg külső képeket mutat. Minden kép más, mindegyik felhívja a figyelmet arra a mocsokra, amivel nap mint nap találkozom. A szagok, a fények, az emberek, a züllöttség, a nyomor. Annyira túl van feszítve a húr, hogy egy érzékeny embernek ezt nehéz átélnie. Éppen ezért a képekről átkerül a hangsúly azokra az érzetekre, érzelmekre, amiket ez a miliő vált ki belőlem. Néha kizárjuk magunkat ebből a világból, mert szeretnénk azt hinni, hogy ha így teszünk, akkor nem is létezik.”

 

Tagok:
Viczena József - ének
Bánhegyi Tamás - gitár
Szamosközi Zoltán - basszusgitár
Müller Máté - dob

Facebook
Spotify
Instagram