zenesz_logo.pngLetisztult, holdfény inspirálta videóklippel zárja legutóbbi albumának korszakát a díjnyertes, kreatív indie-pop együttes, a The Sign. 

A Holdszín alatt igazi évkezdő szerzemény, segít belehelyezkedni az éppen zajló jelenbe. A miskolci gyökerű banda legutóbbi stúdióalbuma, a Mi fedeztük fel Amerikát számos elgondolkodtató üzenettel és különleges hangzású zenével nyűgözte le a közönséget, ilyen például a fogyasztói attitűddel szembemenő Sok pénz, a Mintaapák egyik főcímdala az Ez a perc, és a hangulatfestő, nyíltan merengő A Holdszín alatt is, amiről a frontember, Czinke Máté így mesélt:

A Holdszín alatt című felvételünkhöz készített videóklip az utolsó megjelenésünk az előző lemezről. A dalszöveg a címéhez méltóan éjszaka a holdfényben született, a tetőtéri szobámból jól lehetett látni a Holdat aznap. Azt az éjjeli egyedüllét szülte pillanatot ragadja meg, amikor lelassul az idő, a pillanatok összefolynak, nem tudod mennyi idő telt el, csak a jelenben vagy és nem azon gondolkozol, hol kell lenned 10 perc múlva” – a formáció a második refrén után egy térmikrofonnal rögzített nagyvárosi atmoszférát, amiben hallható a járművek és a tömeg zaja is.

„Ezzel a kis betéttel kívántuk szimbolizálni azt a felgyorsult létállapotot, amiben alig akadnak olyan pillanatok, amikor kicsit le tudnánk lassulni és átgondolnánk tulajdonképpen mit és miért csinálunk úgy, ahogy.”

 

 

E záró kiadványhoz a dal valóját tökéletesen leképező videóklip született, amely minimalista szemszögével fókuszál a mondanivalóra, és amelynek az egyetlen fényforrása egy felülről érkező, a Hold fényére emlékeztető fehér fény, ami a Hold fényét szimbolizálja, valamint egyetlen snitt formájában folytonosságot, a pillanatba való elmélyülést szerettük volna képileg megjeleníteni.”

Az énekes-dalszerző azt is elárulta, hogy az idei évben körvonalazódni látszik egy új lemez, s azon dolgoznak, hogy minél több előfutárt megmutathassanak belőle 2023-ban.

https://www.facebook.com/TheSignOfficial