zenesz_logo.pngA tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezik a Duna-part Fesztet. A ráckevei Savoyai-kastélypark újra megtelik a hazai zenei élet krémjével 2023. július 6-8. között.

Mi lehetne jobb, mint a Duna partján a hazai zenei paletta legjobb előadóira bulizni egy fergetegeset? Nem sok minden, ez viszont könnyen megvalósulhat, hiszen idén sokak örömére visszatér a Duna-part Feszt, Ráckeve hiánypótló fesztiválja. Többek között olyan előadókkal, mint a Tankcsapda, a VALMAR, a Bagossy Brothers Company, ByeAlex és a Slepp, Beton.Hofi, Manuel vagy Azahriah

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezik a Duna-part Fesztet. A ráckevei Savoyai-kastélypark újra megtelik a hazai zenei élet krémjével 2023. július 6-8. között.

 

BBC 750x

Bagossy Brothers Company

A „bejövős fesztiválon” mindenki megtalálhatja a számára izgalmas zenei irányzatokat, előadókat. A rendezvény második évére a szervezők több változást is ígérnek, például teljesen megújul a fesztivál arculata, és azt mondják, a helyi értékek ápolására 2023-ban kiemelt figyelmet biztosítanak majd.

„Idén több színpaddal, sok új programmal és rengeteg újítással várjuk a fesztiválozókat. Megújult az arculatunk, és jócskán fiatalítottunk a line up-on is. Új szlogenünk, a „bejövős fesztivál” egyrészt a Z-generációt szeretné megszólítani, másrészt arra is utal, hogy nálunk az esemény a többi fesztivállal ellentétben nem ott alvós. Természetesen, aki szeretne Ráckevére költözni erre a pár napra megteheti, és számos szolgáltatás közül választhat, a helyi kempingtől kezdve, a szállodákon, vendégházakon, panziókon keresztül, az élménybirtokig” – kezdte Spaics Igor, a fesztivál egyik tulajdonosa. 

valmar web 750x

VALMAR

„Továbbra is fontos számunkra a fenntarthatóság, és emellett a helyi értékekre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Terveink szerint otthont adunk egy művészudvarnak, ahol a helyi képzőművészek számára biztosítunk bemutatkozási lehetőség, valamit a fesztivált megelőző időszakban a térségi zenekarok is meg tudnak jelenni Ráckeve főterén” – tette hozzá Spaics Igor. 

A fiatalok egyik nagy kedvence, a VALMAR is fellép a fesztiválon. „Tavaly nyáron az Úristen sikerének köszönhetően rengeteg fesztiválmeghívásunk volt, az idei lesz azonban az első teljes szezonunk, amit zenekarral nyomunk le. Izgatottan várjuk, hogy újra ilyen formában találkozhassunk a közönséggel, hiszen egy fesztiválon teljesen más energiák uralkodnak, mint mondjuk egy szórakozóhelyen, vagy más koncerthelyszínen” – mondta Marics Peti.

 

 

A Duna-part Feszt nagyszínpad programja

Július 6. csütörtök

19:00 Manuel 

21:00 VALMAR 

23:00 Tankcsapda 

Július 7. péntek 

19:00 Beton.Hofi 

21:00 Azahriah 

23:00 Bagossy Brothers Company 

Július 8. szombat

19:00 Aurevoir. 

21:00 Carson Coma 

23:00 ByeAlex és a Slepp