zenesz_logo.png



Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Jazz Szövetség által meghirdetett Jazz Combo Verseny feltételeit.

A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg. A versenyre a zenekar egy tagja által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A nevezés korhatára 25 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen formában nem került.

Nevezési díj 8 000.- Ft szerzeményenként, a nevezési díj kizárólag átutalással fizethető be a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595.

A versenyművek leadásának határideje: 2023. február 20.

A versenyművek hossza: min. 5 perc, max. 10 perc.

Díjak:

A díjak bruttó összegben értendők.

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele minimum trió, maximum oktett lehet.
Trió pl.: ének, gitár, bőgő
Oktett pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (ld. pl.Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) két példányban kell beadni lezárt borítékban, személyesen 2023. február 20-án 19:00 - 21:00 között, vagy postán legkésőbb 2023. február 16.-án 20.00 óráig történő feladással, 2023. február 20-i beérkezéssel a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

A demó felvételt az alábbi linkre kell feltölteni 2023. február 20.-án 20.00 óráig:

https://drive.google.com/drive/folders/1cdG1IDCtXwlE57Ql6ucGGBAHY3ol5ohG?usp=share_link

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

A pályaművek a február 23-i előzsűrizésig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

döntő 2023. március 04-én szombaton délután 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A döntőben a saját szerzeményen kívül az alábbi sztenderdek közül egyet szintén kötelezően el kell játszani:

1. Yes Or No – Wayne Shorter
2. Airegin – Sonny Rollins
3. April In Paris – Vernon Duke

A döntőben fellépő formáció minden tagjának meg kell egyeznie a pályázatra beadott demó felvételen szereplőkkel.

Szükség esetén információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.