zenesz_logo.png



A budapesti formáció tavaly „Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma” kategóriában nyerte el a Fonogram-díjat.

Az Amoeba eddigi lemezei kivétel nélkül úgy születtek meg, hogy a produceri feladatokat a zenészek maguk látták el, a most megjelenő dalokhoz viszont meghívtak maguk mellé egy külső producert, az underground körökben tzapa néven elhíresült fiatalembert.

A tzapa név mögött Kiss Balázs Márton áll, aki több másik stílusban is dolgozott már korábban, legfőképpen „klasszikus” hip-hop ütemgyárosként, de ilyen szerepkörben először dolgozott más előadók dalain. Mind a zenekarnak, mind a producernek ez egy új, eddig szokatlan munkafolyamat volt, idővel azonban nagyon belejöttek a közös munkába, a végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek mindannyian. A lemezre le is csapott az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar sikertörténetét megvalósító Blunt Shelter kiadó. A label sokmilliós meghallgatásokat produkál Spotify-on, zenei kurátorok szerte a bolygón tapsolnak a kiadványaik hallatán, borítékolható, hogy a későbbiekben világszerte is egyértelműen elismert kiadóvá nőhet.

 

 

Az EP megjelenését megelőzi majd két kislemez is, ezek január 31-én, illetve február 14-én jelennek meg, a nemes egyszerűséggel Amoeba x tzapa címre keresztelt EP pedig február 28-án kerül majd nyilvánosságra.

Pre-save linkek a kiadványokhoz

Breakfast of champions: https://bfan.link/breakfast-of-champions
Pimp az home: https://bfan.link/pimp-at-home

A lemez dalait élőben először a budapesti Akvárium klubban adja elő majd a zenekar. A koncert létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A bemutató bulin a budapesti zïp zenekar melegíti majd a hangulatot. Ők szintén a Blunt Shelter-nél adták ki legutóbbi nagylemezüket, ami szép sikereket ért el a közönségnél.

Event: https://www.facebook.com/events/5620668518032484
Amoeba Insta: https://www.instagram.com/amoebatheband/
Amoeba YouTube: https://www.youtube.com/@AMOEBABAND

Fotó: Kersner Máté