zenesz_logo.pngHárom év várakozás után, február 11-én látható először a Jónás Vera Experiment és a Soharóza kísérleti kórus Back-Pack című előadása a Trafóban.

Mennyiben jelöli ki az utunkat a születésünkkor kapott csomag? Milyen generációs hagyományokat örökítünk tovább, és miket teremtünk a következő generáció számára? Mire vagyunk hosszútávon is büszkék, mitől próbálunk jó ideje szabadulni? Mennyiben játszanak szerepet egyéniségünk és gondolkodásmódunk kialakulásában a külső körülmények és van-e olyan, ami kódolva van legbelül? Lehet-e változtatni, kitörni?

BackPack sajtoanyag Soharoza JonasVera 10 750x

 

Jónás Vera, Halas Dóra és a Soharóza énekesei hosszú hónapokon keresztül vizsgálták családi örökségüket, rengeteg kutatómunkával és fókuszált beszélgetéssel, sokszor családtagjaik bevonásával is. A legfontosabb tapasztalatokat közösségi zeneszerzési módszerekkel formába öntve született meg új előadásuk zenei anyaga és narratívája, amely a Back-Pack, azaz hátizsák címet kapta. A csapat egészen apró részletekig elemzi a velünk született, folyamatos változásban lévő, de soha le nem tehető hátizsákunk tartalmát. A közös munka eredménye egy néha megrendítően őszinte és szívbe markoló, de végig mély szeretetből építkező koncert, melynek során bizonyára a nézőkben is előbukkannak majd emlékeik.

 

BackPack sajtoanyag Soharoza JonasVera 01 750x

 

Az anyagot eredetileg 2020 márciusában mutatta volna be a Jónás Vera Experiment és a Soharóza kórus, de a koronavírus-járvány kitörése miatt akkor nem került színpadra a produkció. A két együttes azonban rendületlenül dolgozott az elmúlt három évben is – a karantén időszak alatt kiadtak egy meselemezt A nyolcas sáv címmel, így az előadás is még érettebb, mélyebb, letisztultabb formában kerül színpadra, öttagú együttesre és 24 tagú kórusra hangszerelve. A produkció látványvilágát Mészáros Dominika tervezte, a vizuális mutatványokért Herpai Máté a felelős, a fényeket Kovács Áron, a koreográfiát pedig a lengyel Johanna Jaworska-Maciaszek tervezte. A Back-Pack koncertelőadás összesen két alkalommal lesz látható a Trafó színpadán.

Bemutató: 2023. február 11. 20:00 | Trafó
További előadások: 2023. február 12. 20:00 | Trafó

 

BACK-PACK
a Jónás Vera Experiment és a Soharóza közös koncertje

Ének, gitár – Jónás Vera
A Soharóza karnagya – Halas Dóra

A Jónás Vera Experiment tagjai:
Gitár – Bécsy Bence
Basszusgitár – Szerető Dániel
Dob – Mihalik Ábel
Billentyű – Várnai Szilvia Sziló
Koreográfia: Joanna Jaworska-Maciaszek (PL)
Zene, szöveg: Jónás Vera, Halas Dóra
Szövegíró: Eörsi Sarolta

Az előadás eseménye: https://fb.me/e/2rl0c3KOv
Jónás Vera hivatalos oldala: https://www.facebook.com/verajonasmusic
A Soharóza hivatalos oldala: https://www.facebook.com/soharozachoir