zenesz_logo.png



A Freakin’ Disco könnyedebb dalt szeretett volna, de nem jött össze nekik – itt a Gekko.

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourself c. számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.

2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán tavaly novemberben a Grammy díjas Steve Dub producerrel és Hajdu Szabolcs filmrendezővel készült klippel és dallal térjenek vissza. Az év végi megjelenés után pedig már itt is a következő dal a tavasz végén megjelenő nagylemezről.

Áronnak volt egy bőgőtéma ötlete, amire egy előadás hangbeállásán jammeltünk kicsit. Aztán hónapokkal később elővettük és számot csináltunk belőle közösen. Kitaláltam rá egy fura 6/8-os beatet, Andris bevetette az új poli szintijét, Keresztes Gabi hozzárakott egy-két jó témát meg a szöveget. Szóval igazi közös agyalás volt. Hogy ez milyen stílusú zene, az jó kérdés. Freakindiscós az tuti. Ezúttal a Sinistra Mastering stúdióban Fenyvesi Marci barátunkkal mastereltünk, aki még egy kicsit csavart a hangzáson – meséli Ágoston, a zenekar dobosa a dal születésének történetet. „Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze” – egészíti ki röviden Keresztes Gábor, a zenekar elektronikáért is felelős billentyűse.

 

 

A zenekar következő nagykoncertjét március 25-én az A38 Hajón tartja, ahol az eddig megjelent új dalok biztosan elhangzanak majd. Az este másik fellépője a cseh TooT Ensemble lesz, akikkel a Freakin’ Disco három napos miniturnéra indul márciusban. A magyar fővároson kívül a cseh és a szlovák is bekerült a két zenekar koncertnaptárába.

https://www.facebook.com/events/862053795013982

Előtte február 4-én a Dürer Kertben improvizálnak, a Kamaraelektronika estjükön ezúttal kiegészülnek Zentai Márkkal (Mörk) és Boros Leventével, (Amoeba, Speiz, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Gloria) hogy együtt alkossanak valami egyszerit és különlegeset.

https://www.facebook.com/events/1020058032283567