zenesz_logo.png



Stúdiótesztnek indult, önmagáról szóló könnyed americana számmá nőtte ki magát az ARONS Land Cargo Co. új kislemezes dala.

Hajba Áron és különleges felállású, testvéreivel alapított zenekara öt év hallgatás után kezdett új felvételeket készíteni, a Getaway Cloud ezek közül már a második, és jövőre újabb 8-10 dal követi.

„Ezt a dalt eredetileg nem is szántam dalnak: éppen a házi stúdiómat tesztelgettem, felvettem az első akkordokat és dallamokat, amelyek eszembe jutottak, mindenféle cél nélkül. Nem is gondoltam rá, hogy bárkinek megmutatnám, vagy befejezném. Azután az énekfelvételt is próbálgattam, ezért gyorsan szöveget is írtam, éppen csak, ami hirtelen eszembe jutott: ez egy szerelmi történet eleje, de azt hiszem, tudattalanul a dal megszületésének metaforája is. Végül megtetszett, és ha már így kilopakodott a nemlétezésből, megérdemelte, hogy maradjon” – meséli új dala, a Getaway Cloud keletkezéstörténetét Hajba Áron, az autentikus americanaban utazó ARONS Land Cargo Co. zenekar dalszerző-énekes-gitáros frontembere.

Arons LCC Getaway Cloud 2022 Albumart 550x

 

Az elkészült szám persze korántsem egy tesztfelvétel. A Getaway Cloud a más zenei produkciókból (The BlackBirds, ex-Jazzékiel, No Man’s Land) is ismerhető Hajba Árontól és zenekarától megszokottnál egy jóval könnyedebb, poposabb dal. „Loopolt témák, gépdob, és szintetizátorszőnyeg is hallható benne – ezeket azelőtt sosem használtam – de a tetejére ráült a szokásos americana gitárzene” – mondja Áron. Az új dalt ismét különleges felállású zenekarával vette fel, amelyben testvérei, azaz csupa Hajba játszik: Imre (Kiscsillag, The BlackBirds) basszusgitározik, Laci (Keep Floyding) dobol. A felvételen Szinnyai Dóri vokálozik. A Getaway Cloudhoz egy rajzos-animációs szövegvideó is készült, amely szintén Áron testvére, Hajba Orsi munkája.

 

 

 Az ARONS Land Cargo Co. már két nagylemezt tudhat maga mögött (Always Closer Never There – 2016, Cracks and Scratches – 2017), a dalszerző Hajba Áron azonban most mással kísérletezik: bár nagyon szereti az albumformátumot, azt is szeretné, hogy dalai külön-külön frissen megjelenve kapjanak figyelmet, mielőtt végül összeállnak egy egységgé. A nemrég megjelent The Song of Summer után ennek a dalsorozatnak a második darabja a Getaway Cloud, amely a budapesti Klinik kiadó gondozásában már elérhető a streamingplatformok kínálatában, és amelyet 2023-ban újabb 8-10 dal követ majd.

https://www.facebook.com/aronslcc

Fotó: Jakab Péter