zenesz_logo.png



Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, és a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában.

Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven. A 2013-ban alakult, immáron kétszeres nagylemezes (Pesti Sikk, Szupernő) csapat év végén sem hagyja unatkozni hallgatóságát, új klippel rukkolnak elő. A Mr. Budapest dalhoz októberben a Vértes Agorájában forgattak videót Ráth Máté operatőri, valamint Lőrincz Ádám vágó tevékenységével.

„Imádom Budapestet és az egész város atmoszféráját. Szerettem volna ezt a lehengerlő, kicsit elérhetetlen, bevehetetlen, szenvedélyes életérzést megszemélyesíteni. Így született a Mr. Budapest dal, ahol a főváros lenyűgöző arcait metaforikusan egy sikkes férfi képére írtam át. Alapvetően egy olyan pulzáló, vibráló ábrázolásra törekedtem, ahol összemosódnak az emberi karaktervonások és a Pesten megtapasztalt életérzések egy nagy impulzussá. Általában amúgy is hajlok a versszerű dalszövegírásra, nagy ikonom Nemes Nagy Ágnes” – mesélte a dalszövegíró, énekes, Kamilka.

 

 

A dal maga a Kamilka & Pesti Sikk zenekar 5 fős felállására íródott. Amikor megkaptam a dalszöveget, annyira epikusnak, nagy volumenűnek éreztem, hogy egyértelművé vált, ezt egy nagy zenekarral, óriási díszletek között kell felvenni, eljátszani. Amennyire nagy szerelem nekünk a főváros minden arculata – nem véletlen a zenekarunk névválasztása sem – annyira biztosnak éreztük, hogy így áll össze a puzzle. Nem lehet operabálba menni sportcipőben, kellett ide is az óriás big-band koncepció. Fantasztikus élmény volt a Black Diamond Big Banddel zenélni. Eleve csoda, amikor a fejedben lévő dallam megszületik, a kottapapíron áll és egyszer csak, varázsütésszerűen életre kel. Hihetetlen hálásak vagyunk. Olyan elképesztő zenészekkel volt szerencsénk kooperálni, mint Ludányi Tamás, Elek István, akik élő legendák a swing/jazz big-band érában” – tette hozzá a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista Ádám.

A szerelem a formációk között szerencsére kölcsönös. A következő évadban ugyanis a Kamilka & Pesti Sikk 10. esztendős lesz, a jubileumi évfordulót pedig egy nagyszabású koncert keretein belül tervezik megünnepelni, a csodás Black Diamond Big Banddel karöltve.


LEGFONTOSABB LINKEK:

Mr Budapest klip: https://www.youtube.com/watch?v=1Cy2cRwaWLA
Szupernő lemez: https://shop.musicfashion.hu/home/93-kamilka-pesti-sikk-szuperno.html
Kamilka & Pesti Sikk weboldal: https://kamilka.hu/
Kamilka & Pesti Sikk Facebook: https://www.facebook.com/kamilkapestisikk
Kamilka & Pesti Sikk Instagram: https://www.instagram.com/kamilka_pestisikk/