zenesz_logo.png



Két hazai Hammondos zenekar, a Premecz Mátyás Organ Trio és a Fenyves Quartet részvételével kerül megrendezésre a Hammond Orgasm Vol.1. koncert a Gödör Klubban, december 21-én.

A szervező zenekarok elhatározták, hogy két orgonát is visznek a színpadra, és a koncert végén egy közös „párbajt” tartanak, így téve még különlegesebbé az estét.  

„Az, hogy ez egy egyszeri alkalom lesz, vagy egy koncertsorozat első része, az csakis a kedves közönségen múlik. Mi megtesszük az első lépést, és megelőlegezzük a bizalmat egy sorozatnak, innen is a Vol.1. elnevezés, szóval várunk mindenkit nagy szeretettel” - mondják a szervezők. 

 


A zenekarokról

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal – többek közt: Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Barabás Lőrinc Quartet, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is utolsó hazai turnéján. Triójával túlnyomó részt saját szerzeményeket adnak elő, stílusuk egészséges keveréke a jazznek, a bluesnak és néhol a funknak, és tetten érhetőek a nagy előadók, pl. Lonnie Smith és Jimmy Smith vagy a Led Zeppelin hatásai is. 

Premecz Mátyás Organ Trio
Premecz Mátyás - Hammond-orgona
Badics Márk - dob
Zádor Tamás - gitár 

 

 

A Fenyves Quartet idén ünnepli ötödik születésnapját, amit nemrég megjelent negyedik The Sweetest Love of All c. lemezükkel ünnepelnek. A kizárólag saját dalokat játszó zenekar műfajilag széles skálán mozog, amiben a jazz, blues, rock, soul, pop elemek ugyanúgy megtalálhatóak, szigorúan közönségbarát megközelítésben. 

Fenyves Quartet 

Fenyves Márk - gitár
Benkő Dávid - Hammond-orgona
Mihalik Ábel - dob
Miskolczi Márk - basszusgitár 

Esemény: https://www.facebook.com/events/669241924931098
Jegy: https://tixa.hu/Hammond-Orgasm-Premecz-Matyas-Organ-Trio-Fenyves-Quartet_20221221_godorklub