zenesz_logo.png



A fesztivál jövőre is Balaton-felvidéki nyár legnagyobb presztízsű eseményének ígérkezik. Augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket, de fellép a Dirty Loops is!

Az elmúlt évtizedben pedig a balatoni nyár elengedhetetlen részévé vált kedvenc butikfesztiválunk, a Paloznaki Jazzpiknik. 10 év, 362 koncert és megannyi generációkon átívelő közös emlék! A fesztiválok során kialakult a „piknik-élmény” fogalma, amit a magyar közönség ma már Paloznakhoz köt, és emiatt évről évre ellátogat a dűlőbe, hogy legendás nemzetközi zenészek és formációk mellett a hazai jazz élvonalával és a legújabb, kísérleti zenével is megismerkedjen.

nik west WEB 750x

Nik West

A szervezők bejelentették a 2023. augusztus 3-5. között meghirdetett 11. Paloznaki Jazzpiknik headlinereit. Augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket. Augusztus 4-én a Thievery Corporation zenél a Jazzpiknik Nagyszínpadán, majd a Dirty Loops ad koncertet a dűlőben. Augusztus 5-én pedig az Incognito ígér felejthetetlen zenei élményt a Balaton-felvidéken.

 rick astley WEB 750x

 Rick Astley

A 2023-as Jazzpikniket a legjobbak között jegyzett női funk-rock és soul basszusgitáros és énekesnő, Nik West nyitja. A nyitóestén egy visszatérő legenda is színpadra lép, Rick Astley; alighanem mindenki emlékszik a Never Gonna Give You Up című slágerre és előadójára, akiért lányok (és anyák) milliói rajongtak. Rick Astley augusztus 3-án, csütörtökön visszatér a domboldalra, hogy legnagyobb slágerei mellett kifinomult soul hangzásával varázsolja el a piknikezőket.

 thievery WEB 750x

 Thievery Corporation

Augusztus 4-én az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép színpadra. A washingtoni duó története több mint két évtizede indult, zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfajai keverednek. Hangzásuk spektruma az évek előrehaladtával csak nőtt és nőtt, ennek lenyomatait nyomon követhetjük terjedelmes diszkográfiájukban – az elmúlt több mint húsz évben tíz stúdióalbumot hoztak ki.

 

 

A pénteki este a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik. 2011-ben három svéd fiatal zenész (Jonah Nilsson – ének, billentyű, Henrik Linder – basszusgitár, Aron Mallergardh – dob) robbant be a zenei világba, amikor feltöltötték a YouTube-ra sajátos Lady Gaga feldolgozásukat. Az akkor még Stockholmban, a Royal College of Music-ban zenei tanulmányokat folytató fiatalok váratlan sikersorozatot indítottak, videójuk hatalmas nézettségi számokat hozott világszerte a zenei piacon – olyan legendák nyilatkoztak róluk elismerően, mint Stevie Wonder vagy Quincy Jones. A kísérletnek induló, pop-funk-jazz fusion feldolgozásokon alapú sorozatuk ma már világhírű produkciónak számít, 2014 óta saját albumokat is megjelentetnek.

incognito WEB 750x

 Incognito

Augusztus 5-én, szombaton a Jazzpikniken ad koncertet az acid-jazz legfontosabb zenekara, az Incognito. A hetvenes évek brit fúziós jazz-funk világából kinőtt Incognito két kitűnő zenész, Paul „Tubbs” Williams és Jean-Paul „Bluey” Maunick stúdióprojektjének indult. Az együttest 1979-ben alapította Tubbs és Bluey, a Light of The World formációból való kiválásukkal. Az időről időre újjáalakuló Incognitóban fennállása alatt közel 150 muzsikus zenélt, de kulcsfigurája továbbra is Bluey, akinek köszönhetően az együttes nem veszített régi fényéből: táncos, laza, mégis vibráló, lüktető dallamok jellemzik a nagyszerű koncertprodukciót.

A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.

Három nap jazz, funk, pop és soul, hamisíthatatlan piknik-élmény a Jazzpikniken! A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a zene. Ajándékozz karácsonyra igazi jazzélményt: 4 színpadon, több mint 40 koncerttel a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a 11. Paloznaki Jazzpikniken!

További információ, kedvezményes jegyek: https://jazzpiknik.hu