zenesz_logo.png



Beat Dis zenekar 20. születésnapját ünnepli idén. A 2002-ben alakult, szombathelyi és budapesti kötődésű banda ennek apropóján arra gondolt, hogy újra felveszi a lantot és méltóképpen megünnepli a jubileumot.

A tervezésből cselekvés lett és 8 év után, 2023. januárjában megjelenik legújabb albumuk, aminek a Beaten by the Rain címet adták. A lemez munkálatai jelenleg is zajlanak. Az új albumról november 29-én megjelenő legújabb daluk (amivel 6 évnyi hallgatást zárnak le) a Nightmares and Memories című track.

Az idei visszatérésre a banda felállásában történek változások. Az eredeti tagokból Csigó Tamás (ének/zeneszerző/producer), Rozmán Zoltán (dob) és Gergácz Gábor (gitár) maradt a formációban. Az új posztokat Mohácsi Matyi (basszusgitár), Putz Gábor (gitár), Szilágyi Juli  (billentyű/vokál) tölti be. 

A változásoktól függetlenül az új dal ugyanúgy hozza a Beat Distől megszokott hangzásvilágot, amire mindig is nehéz volt megfelelő jelzőt találni. A csapatra mindig jellemzőek voltak az erősen dark-electro beütések, stone-rockos kiállások, de ugyanúgy megtalálhatók zenéjükben a folk vagy a mainstream pop stílusjegyei.

A veszteségek okozta feldolgozatlan fájdalmak miatt a távoli múlt néha mintha meg sem történt volna, de gyakran pokoli érzelmi teher... e helyzet megoldásának kereséséről szól a dal” – mesél Csigó Tamás, a zenekar frontembere.

 

 

A visszatérő single-höz videóklip is társul, aminek hangulata és képi világa tökéletesen igazodik a dalszöveg mögötti inspirációhoz és a sötétebb hangzásvilághoz.

A gúzsba kötözés egyszerre lehet fojtogató és felszabadító érzés. Az egész egy nagyon egyszerű vizualizáció: tele van Mapplehorpe utalással és miközben gyönyörködünk a felületek reflexióin, egy hűvös, kimért, távolságtartó hangulatot árasztanak magukból a képek” – magyarázta a képivilágot a rendező, Jakab Péter.

A dalt először a banda visszatérő koncertjén hallhatjuk élőben, ami január 21-én lesz az Akváriumban! Jegyek már kaphatók ide kattintva!

Facebook: https://www.facebook.com/BeatDisMusic