zenesz_logo.png



Hamarosan indulhat a visszaszámlálás, hiszen 2023 februárjában érkezik a The Winery Dogs legújabb albuma.

A Richie Kotzen (gitáros-énekes-frontember), Billy Sheehan (basszusgitár), valamint a Dream Theater dobosaként ismertté vált Mike Portnoy alkotta szupergroup korábban megjelent két nagylemezét követően néhány év szünetet tartott, hogy a zenekar tagjai más-más projektekre koncentrálhassanak, azonban az elmúlt év során ismét stúdióba vonultak, hogy együtt folytassák a zenélést. Az ennek eredményeképpen született új számokat a banda nemes egyszerűséggel III névre keresztelt, 10 dalt számláló nagylemezén hallhatja majd először a közönség. Az új album megjelenése február 3-ra várható, a zenekar saját Three Dog Music nevű kiadójának gondozásában.

Hogy könnyebben teljen a várakozás, a III előfutáraként a The Winery Dogs már december 9-én bemutatja első kislemezét az új albumról, Xanadu címmel. Az új single megjelenésének napjával egyúttal az album is előrendelhető lesz, a rajongók örömére pedig vinyl verzióra is számíthatunk.

 

TWD 700

 

Mike Portnoy dobos a Xanadu kapcsán csak így fogalmazott: „Az új dal az elejétől fogva nagy durranás, az egyik legádázabb szám a lemezen”. És hogy mennyire ádáz? A dal végén Portnoy egyszerűen odavágja a dobverőket. „A végén hallhatjátok majd, ahogyan eldobom a dobverőimet – nem méregből, hanem nagyon is elégedettségből, hogy milyen jó dolgot hoztunk össze.”

Ez már önmagában elég ahhoz, hogy felcsigázza az érdeklődésünket. A nagylemez megjelenését követően azonban a trió nem fog lazítani, hiszen február 15-től kezdődően április elejéig folyamatos turnéra készülnek számos USA-beli állomással, amit április utolsó hetében három brazíliai koncert fog zárni.

Ízelítőként alább láthatjátok a III borítóját és ahogyan a Xanadu c. dal megjelenik, mi is bemutatjuk az új The Winery Dogs single-t.

 

twd cover 550x

http://www.thewinerydogs.com/
https://www.facebook.com/TheWineryDogs

Frissítés: a The Winery Dogs bejelentette, hogy 2023. június 15-én fellépnek a Graspop Metal Meetingen a belgiumi Desselben, és hamarosan további nyári európai turné állomások és dátumok is várhatók...