zenesz_logo.pngMár második alkalommal szervez adománygyűjtő gálát a Fábián Juli Emlékalapítvány „Fény Ünnepe” címen a MagNet Közösségi Ház patinás épületében.

Idén olyan fellépőkkel találkozhatunk a gálaesten, mint Beck Zoli (30Y), Csorba Lóci (Lóci Játszik) vagy Szebényi Dániel (godfater.). A december 6-án megrendezésre kerülő, délutántól estébe nyúló eseményen minikoncertek, különleges zenei előadások várják mindazokat, akik támogatni szeretnék a nehéz helyzetben lévő zenészeket az alapítványon keresztül.

FJ 550x

 

A Fábián Juli Alapítvány kettős céllal indult útjára 2018 tavaszán: feladata egyrészt a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő emlékének ápolása, másrészt a nehéz helyzetbe került zeneipari szereplők támogatása. Ahogy az alapítvány működése során is kiemelt cél, hogy valamennyi műfajtól és korosztálytól függetlenül egyformán nyitottak legyenek minden irányba, ugyanez a törekvés felfedezhető programjaik összeállításában is: a már bejelentett nevek között egyaránt megtaláljuk, az alternatív, a jazz és a popzene képviselőit.

A már bejelentett nevek között ott találjuk a 30Y frontemberét Beck Zolit, Csorba Lóci a Lóci Játszikból ezúttal szólóban érkezik, de ott lesz Gyárfás István jazzgitáros is, aki annak idején felfedezte Fábián Julit – bár ő erről úgy nyilatkozott, hogy a Napot nem kellett felfedezni. Jazz vonalról érkezik Ávéd János szaxofonos és Szebényi Dániel billentyűs is, akik Szepesi Mátyással, a Konyha frontemberével, Juli egykori menedzserével és zenésztársával közösen is eljátszanak néhány dalt, pl. a Juli emlékére készült Like a Child című dokumentumfilm Földrevaló c. betétdalát. A MagNet Közösségi Ház immáron másodszor ad otthont a Fény Ünnepe gálának patinás Andrássy úti épületében.

 

 

A fellépők listája folyamatosan bővül, az aktuális lista megtalálható a gála Facebook eseményében. A befolyt összegből az alapítvány újabb pályázatot ír ki, amely során azokat a zenészeket és háttérmunkásokat támogatjuk, akik egészségügyi élethelyzetük, egészség-károsodásuk, vagy a korral kapcsolatos problémáik miatt tartósan vagy ideiglenesen, a Covid-19 járvány következtében kialakult helyzetben nem tudták fenntartani magukat vagy családjukat.

A helyszín limitált befogadóképessége miatt – 190 fő – mód van különböző kategóriájú támogatói jegyek vásárlására is

Facebook esemény: https://fb.me/e/2dDzl6KPB
Jegylink:
 https://tixa.hu/feny-unnepe-fabian-juli-2022 

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Időpont: 2022. december 6.
Kapunyitás: 18:00
Koncertkezdés: 18:30

Bejelentett fellépők:
Beck Zoli (30Y)
Lóci Szóló 
Szebényi Dániel (godfater.)
Ávéd János
Szepesi Mátyás (Konyha)
Gyárfás István