zenesz_logo.pngJoe Bonamassa korunk egyik legkiemelkedőbb blues- és rockgitárosa Budapesten koncertezik.

joe-bonamassa_700.jpg

 

 

Joe Bonamassa őszi turnéja során, október 1-én a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet. Bonamassa egyike korunk legkiemelkedőbb blues- és rockgitárosainak, hatása, népszerűsége csak a legnagyobbakéhoz mérhető.

 

Bonamassa 1977-ben született a New York állambeli Utica városában. Játékának gyökerei egyértelműen a bluesból eredeztethetőek – fiatal korában óriási hatással volt rá B.B. King – de minden stílusban virtuóz módon bánik hangszerével. Első saját lemeze 2001-ben jelent meg, A New Day Yesterday címen. Azóta folyamatosan és óriási erőbedobással dolgozik, sokszor egyszerre több formációval is és talán az egyik legtöbbet koncertező, legtöbb albumot készítő gitárosa az elmúlt évtizednek. 2012 különösen fontos év volt számára, ebben az évben jelent meg 13. albuma a Driving Towards The Daylight, valamint Bonamassa: Beacon Theatre – Live Fom New York címen egy koncert DVD és egy koncert CD, melyek a New York-i Beacon színházban adott kétnapos teltházas koncertjeinek legvarázslatosabb pillanatait rögzítették.

 

 

joe-bonamassa-performing-01_700.jpg

 

 

Bonamassa hosszú évek óta Gibson gitárt használ, a Gibson Guitars pedig augusztusban a Joe Bonamassa Les Paul Standard kibocsátásával tisztelgett a művész előtt. Ez a hangszer Joe elsőszámú gitárjának jellemzői alapján készült és korábbi cikkünkben részletesen írtunk róla.       

 

 

JOE-BONAMASSA-(4)_resize.jpg 

 

Eddigi pályafutása során Bonamassa számos elismerést és díjat kapott, hogy csak párat említsünk: 2009-ben Angliában a Classic Rock & Roll of Honour Awards: „Az Év Legnagyobb Áttörése”, 2010-ben Guitar World szerint Minden Idők Legjobb Gitárosai között a 48. volt, a Billboard-tól az év No.1 Blues Zenésze címet kapta, 2011-ben a Guitar International-tól az „Év Gitárosa” díjat gyűjtötte be.

 

Azonban egy blues- és rockzenészt nem a díjak, hanem a játéka minősít igazán, és éppen ez az, amiért Bonamassát szeretjük, és ez az, amiért annyian rajonganak érte világszerte.

 

 

 

 

Kongresszusi Központ jegyvásárlás