zenesz_logo.pngA nyarat, egyszersmind a kiszámíthatóságot búcsúztató, ízes americana dallal tér vissza éppen öt év hallgatás után az ARONS Land Cargo Co., azaz Hajba Áron gitáros-énekes két nagylemezt már maga mögött tudó szólóprojektje.

 

ALC 750x

 

„Az elmúlt évek számomra is rengeteg nehézséget, veszteséget és változást hoztak, ráadásul egyáltalán nem tudom, hogy mi és mikor lesz az új kerékvágás. Csak azt tudom, hogy el kell búcsúzni egy jól megszokott, kiszámítható élettől és alkalmazkodni egy újhoz, amit még egyáltalán nem ismerünk. Ez a sok változás engem épp az életem felénél ér. Sok erőt és lendületet érzek magamban a B oldalhoz, de azt az utat már biztosan egy nagyobb sebességi fokozatban, egyenletesebb tempóban fogom megtenni. Szeretném hinni, hogy ez az új valóság is tartogat annyi szépséget, mint a régi, csak rá kell találnunk benne, illetve még inkább meg kell teremtenünk az értelmet, és a célt neki” – lebbentette fel a fátylat frissen megjelent dala, a The Song of Summer nyárbúcsúztató sorainak allegóriájáról Hajba Áron.

 

ALCC single cover 550x

 

A melankolikus gondolatok autentikus hangzású americana zenei környezetbe csomagolva adják ki az ARONS Land Cargo Co. énekes-gitáros-dalszerzőjének új számát, amelyet ezúttal is testvéreivel közösen vett fel. A különleges felállású zenekarban fivérei, Hajba Imre (basszusgitár, Kiscsillag), Hajba László (dob, Keep Floyding) és Hajba Mátyás (gitár) évek óta Áron stabil zenésztársai. A legutóbbi koncerten a felállás Áron húgával, Hajba Orsival egészült ki, aki vokállal és akusztikus gitáron működött közre. Orsi hangja a The Song of Summer felvételén is hallható, de ez nem minden: az ő keze munkáját dicséri a dalhoz készült rajzos, animációs szövegvideó is. A dalt Temesvári Bence hegedűjátéka és Kovács István tangóharmonikán színesíti.

 

 

A budapesti Klinik kiadó gondozásában megjelent The Song of Summer már streamelhető minden zenemegosztó felületen. Hajba Áron gitáros-énekes 2016-ban indította be szólóprojektjét és mutatkozott be dalszerzőként. Debütáló nagylemeze még abban az évben jelent meg, második albuma egy évvel később, 2017-ben követte az elsőt. Az elmúlt öt évben friss felvétellel nem jelentkezett, most megjelent új száma után azonban már biztosan nem kell újra ennyit várni a többire: „A jövőbeli terveim mind hangjegyekkel leírhatók, sok dal vár a sorára” – mondja sokat sejtetően Hajba Áron.

 

The Song of Summer streaming: wmmd.lnk.to/AronsLandCargoCo_TheSongOfSummer
ARONS Land Cargo Co. a Facebookon: facebook.com/aronslcc
Klinik: www.kliniklabel.com
Fotó: Jakab Péter