zenesz_logo.png



Az megvan, amikor egy tíz-per-tízes Trabant kabrióval suhansz végig a full color magyar tájon, és meg se fordulhat a fejedben, hogy egyszer majd véget ér ez a nyár is?

Bár az ősz erőszakosan próbálja berúgni az ajtót, a budapesti Acoustic Flow szeptember 16-án egy olyan slágergyanús szerzeménnyel hárítja a támadást, amely garantáltan képes megidézni a nyári zajok hullámzását, és átörökíteni valamit az elmúlt hónapok bulijainak nyers energiájából.

A Most jó szeretni egy olyan nyári sláger, ami ősszel üt igazán – véli az Acoustic Flow néven koncertező alkotópáros, Nagyapáti Eszter és Vojczek Károly. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy szeptember derekára időzítsék annak megjelenését, hiszen ilyenkor sajog leginkább – mint elvesztett végtag helye – a nyár hiánya, és ekkor szólalhat meg úgy igazából ez a dal az érzelmek húrjain.

A duó szerzeményének mondanivalójára, hangulatára szemmel láthatóan jól rezonált Iszák Dániel és Keresztes Cintia is, akiknek köszönhetően egy amolyan ízig-vérig retró hangulatú klip kerekedett a dalhoz. Retró olyan értelemben, hogy ebben a videóban nem ibizai örömlányok vonagló hátsóiból jósolhatunk a könnyen jött és ugyanolyan könnyen ment boldogságról, hanem egy nagybetűs love story kibontakozásának lehetünk szemtanúi a magyar ugaron. Még közelebbről: Nőtincsen. De persze a negyvenéves vászonsátor és a vagány Trabi is sokban hozzájárult ahhoz, hogy a múlt átszínezze ezeket a képkockákat.

A vizuális megjelenéssel szemben maga a dal viszont nagyon is új, könnyed és lendületes. Ezzel együtt úgy tud igazi popsláger lenni, hogy közben nem kellett lemondania az okos/technikás zenei megoldásokról. Emellett az is sokat nyom a latba, hogy a mastering Szabó Szebasztián munkája – a szakember kezei közül az elmúlt években számos ismert sláger került ki, köztük a Bagossy Brothers Company, a Margaret Island vagy épp a 30y dalai.

 

 

Az Acoustic Flow neve talán nem cseng ismeretlenül a hallgatóknak, hiszen az elmúlt évek során Szekszárdtól Nyírbátorig végig koncerteztek e kies hazát, igaz, eddig főként olyan feldolgozásokat hallhatott tőlük a nagyérdemű, mint a Take On Me vagy a Zene nélkül mit érek én. Az említettekkel szemben a Most jó szeretni egy teljes zenekaros, saját szerzemény – megjelenése egyszersmind azt is megelőlegezi, hogy a formáció a reproduktív alkotók köréből átigazol a produktív alkotók táborába. Ezzel együtt az elkövetkező időszakban folyamatosan jelenteti meg saját dalait. Érdemes lesz tehát figyelni rájuk!

 Spotify: https://open.spotify.com/artist/3AIWPZVYgkPjqhRktaC5IB?si=fcG_wZ6rRFme_W3xkm05Uw