zenesz_logo.png



Amilyen váratlanul került a szemünk elé ZÓRA, ugyanolyan gyorsan be is lopta magát sokunk szívébe! Ősszel három koncerten is elvarázsolja a közönséget…

 

 

Az Iszom a Bort Kollár Klemencz László dal egyedi feldolgozásával, majd a lelket megremegtető Mámor című saját szerzeményével hamar az érdeklődés középpontjába került. ZÓRA hosszú idő óta az egyik legjobb dolog, ami a magyar zeneiparral történik – írták róla. Mély tónusú hangjával, szenvedélyes előadásával és frissítő természetességével először a Magyar Zene Háza teltházas előadótermében találkozhatott a hazai közönség idén tavasszal. ZÓRA egy szál zongora kíséretével is fenn tudja tartani a figyelmet; a dalok közti spontán közvetlenség, játékosság igazán személyre szabott élményben részesíti a nézőt. Idén Ő kapta az év felfedezettjének járó Fonogram díjat, és jelölést kapott az év női előadója Petőfi díjra is. A magyar amerikai énekes-dalszerző zenéje kapcsán nehéz eldönteni, hogy alternatív vagy mainstream akar lenni, ugyanis mindkettőnek kiváló.

zora sajto 3 750x

 

Nyár végén ZÓRA visszatért Magyarországra. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar vendégeként augusztus elején az Ördögkatlan fesztiválon lépett fel, majd a zalai Margó fesztiválon állt színpadra. 2022. szeptember 30-án, pénteken pedig saját produkciójával kápráztatja el közönségét az A38 hajó koncerttermében. Bár ZÓRA a Magyar Zene Házában egy zongorakísérettel is betöltötte a nagytermet, s a közönség teljes figyelmét magával ragadta természetes közvetlenségével és szuggesztív előadásával, az A38-ra zenekaros produkcióval is készül. Ne hagyd ki ezt az estét, ahol átélheted a már hallott és még meg nem jelent ZÓRA-dalokat egy teltebb hangzásvilágban!


ZÓRA 2022. október 5-én, szerda este a pécsi Zsolnay Negyed E78 koncerttermében adja első vidéki koncertjét. Aki ellátogat az eseményre, a már ismert magyar és angol nyelvű saját dalok mellett a hamarosan megjelenő új szerzeményekből is ízelítőt kap.

Az őszi koncertnaptár következő eseménye 2022. október 13. csütörtök, amikor Salgótarjánban lép színpadra ZÓRA. A különleges est vendégművésze Barabás Lőrinc trombitaművész.

ŐSZI ZÓRA-KONCERTEK:

 

Két kontinens, egy alkotófolyamat

ZÓRA a tavaszi-nyári időszakot Los Angelesben töltötte, amelyet ugyanúgy otthonának tekint, mint Budapestet. A kétlakiság kétnyelvűséget is jelent, hisz ZÓRA magabiztosan írja felváltva magyar és angol nyelvű dalait valahol a „népszerű underground” és a pop határán.

A Fonogram - Magyar Zenei Díj zsűrijének 2022 tavaszi döntése nem csupán a múlt alkotói tevékenységének szól. Ahogy ZÓRA is fogalmazott: „Úgy érzem, nemcsak elismerés, hanem egyben lehetőség és talán egy kicsit felelősség is: folytatni, fejlődni és a zenén keresztül adni.”

További ZÓRA videók:

Love You More: https://www.youtube.com/watch?v=O6HaFFZ93GA
Why Is This Happening: https://www.youtube.com/watch?v=A9fxYpNoiBE
Back On You: https://www.youtube.com/watch?v=Aj0tvEOhY4k

https://www.facebook.com/zoraurbanyiofficial
https://www.instagram.com/zoraurbanyi/