zenesz_logo.pngAz Alzheimer Világhónap szeptember 30-i záróeseményen a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ad ingyenes Senior Gála koncertet a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Egyre több ország csatlakozik az Alzheimer Világhónap rendezvényeihez, melyeknek célja, hogy felhívja a figyelmet az Alzheimer-kórban szenvedőkre, a társadalmi összefogás szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítására.

A szeptember 30-i záróeseményen a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ingyenesen meghallgatható – de a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címen regisztrációhoz kötött – gálakoncerttel várja az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. A Senior Gála keretében a fennállásának 169. évét ünneplő, hazánk első hivatásos szimfonikus zenekaraként számontartott Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nyugalmazott művészei lépnek fel  Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényletével. Műsoron Mendelssohn, Albinoni, Liszt Ferenc művei csendülnek fel. A hangverseny félidejében Prof. Dr. Kamondi Anita tart előadást a jelenleg zajló kutatásokról.

A Filharmóniai Társaság 2021-ben debütált Generációk összhangban című kisfilmjében Kiss-Domonkos Judit senior csellóművész mellett Ulicsák Zsófia, junior csellista segítségével jelenik meg a generációs híd, mely szimbolikusan ábrázolja a történelmi zenekar nemzedékeken átívelő munkáját. Ezt az ívet „élhetjük át” élőben is szeptember 30-án az MTA dísztermében a jótékonysági Senior Gála során.

 

További információk: www.bftz.hu
Borító fotó: Nagy Attila