zenesz_logo.pngTöbb mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el Tornóczky Ferenc pályafutása.

A Kőbányai Zenei Stúdió igazgató helyettese megalapította saját zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A csapat nyáron mutatkozott be hivatalosan, júliusban kijöttek a „Tobacco Road”, valamint az „I Don’t Want To Be” dalokkal, augusztusban pedig a „Közép Európai Hobo Blues III.” és a „Cream Medley” párossal.

TAA credit Bikali Sanyi 750x

 

A srácok ősszel sem hagyják unatkozni a minőségi rock-blues stílus kedvelőit. Rögtön elsőként a csodálatos László Attila oldalán jelentkeztek a Zenegép című Charlie számmal.

 „Amikor elkezdtük összeállítani a repertoárunkat, fontos szempontunk volt, hogy minden feldolgozás, ami kijön tőlünk, tényleg jól álljon nekünk. Azt gondolom, hogy ez eddig abszolút sikerült. Egyedül ettől a daltól tartottam egy picit, de amikor elkezdtük játszani az első próbák egyikén, egyáltalán nem volt hiányérzetem ebben a hangszerelésben. László Attila tökéletesen belepasszol a korábban már megjelent munkáink képébe. Először a kilencvenes évek derekán találkoztam vele egy jazz táborban, valamint Kőbányán az első évben tanított is engem. Meghatározó alakja volt az életemnek fiatalkoromtól kezdve, egyszerűen elképesztő a gitározása. Mindig figyelemmel követtem a dalait, a saját lemezeit. Mára úgy érzem, hogy kölcsönös szakmai tisztelet van közöttünk” – mondta el a zenekar alapítója, Tornóczky Feri.

 

 

A Zenegépet követően újabb meglepetés landolt az ősszel saját lemezt készítő produkció YouTube csatornáján, ami egy Hiram Bullock dal Give Me One Reason címmel. 

„Ez a dal is Feri egyik nagy kedvence, aminek nagyon örültünk a srácokkal. Szerettünk volna a műfaj mai, modernebb irányzatában tevékenykedő előadók munkásságával is foglalkozni. Ezzel a dallal a fiatal generációt is meg tudjuk szólítani” – kezdte el Berci, aki a két szám közötti párhuzamra is felhívta a figyelmet. „László Attila megannyi koncerten fellépett már Charlie zenekarában, akinek kedvenc gitárosa, jó barátja Hiram Bullock volt. Hiram többször járt már hazánkban Charlie-nak köszönhetően, minden alkalommal fergeteges koncertet adott, fellépett Budapesten, de Székesfehérváron is. Halála hatalmas veszteség, bízunk benne, hogy ezzel a feldolgozással méltó módon rójuk le tiszteletünket előtte” – tette hozzá a Fonogram- és Artisjus-díjas basszusgitáros.        

 

 

A dalok felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videókat Bikali Sándornak, Zsoldos Dávidnak köszönhetjük. A formáció fontosnak tartja tehát a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel.

 

Cream Medley          
https://youtu.be/tVivBsK_qJM
Deák Bill Gyula - Középeurópai Hobo Blues III.      
https://youtu.be/qKxiNOvCyeE
I Don’t Want To Be   
https://youtu.be/DYqzQCIj9K0
Tátrai Tibor - Tobacco Road
https://youtu.be/3kkWPTcFDeQ
A csapat a Facebookon:       
https://www.facebook.com/TornoczkyAllAccess
Instagramon:
https://www.instagram.com/tornoczkyallaccess/