zenesz_logo.pngMájusban izgalmas, hiánypótló versenyt hívott életre a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum.

A miXit! – hangmérnökök csatája ötletét az hívta életre, hogy bár az elmúlt években számos pályázati kiírás történt a zenei szektorban, de hangtechnikusok ezekből nem, vagy alig részesülhettek. A fiatalok igényeihez illeszkedő hangkeverési versenyen több mint ötven 18-23 év közötti jelentkező bizonyította tehetségét, akik a méltán nagy népszerűségnek örvendő Lóci játszik zenekar stúdiómunkálataiból hozhatták ki a maximumot.  

SZTGYORGY 30 of 38 750x

 

A megkevert, maszterelt, késznek érzett műveket egy nívós tagokból álló zsűri értékelte ki. Az ítészek között ült Horváth Gergely (Petőfi Média Group tartalomfejlesztési igazgatója), Rozgonyi Péter (hangmérnök, zenei producer, a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum  stúdiótechnika tanára), Csorba Lóci (a 2014-ben alakult, Fonogram-, Klipszemle díjas, Nagy-Szín-Pad nyertes Lóci játszik zenekar frontembere), Temesi Bertalan (Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros, zenei producer), valamint Lombos Márton (énekes, előadó, dalszövegíró, producer, rádiós- és tv-s műsorvezető) is. A miXit! legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazták a szervezők, amelyek által minőségi hangtechnikai berendezésekhez juthatnak hozzá a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) üzleteiben.

SZTGYORGY 31 of 38 480x

 

Az első miXit! versenyén Bornemissza Lőrinc teljesítményét találták a legjobbnak, így az ő munkálatainak eredményeként jelenik meg most a Lóci Játszik Megyek veszek című száma, amelyhez Szombath Máté rendező, Bacskai Miklós vágó segítségével forgott Studio session klip.

 „Amikor elindult a verseny, a stábbal fogadtunk, hogy vajon mennyien jelentkeznek majd. Jelentem, én nyertem” – kezdte nevetve Lombos Marci. „Nagyon szeretjük visszahallgatni a nyertes munkáját, a már elkészült Lóci Játszik dalt. Bornemissza Lőrinc egy nagyon kreatív, sokoldalú srác, aki mélyen beleásta magát a zenébe. Nem csak hangmérnökként aktív, hanem zenét is szerez” – tette hozzá.

„Szuper kísérlet volt ez a verseny, amivel valami olyan dologra hívtuk fel a figyelmet, amire más tehetségkutatókban nem szokás. Megszoktuk, hogy az ilyen versenyeken a színpadon állók kapják a reflektorfényt, pedig fontos tudni azokról az emberekről is, akik a színpad mellett, mögött vannak. Akiken múlik például egy zenekar megszólalása” – kezdte Csorba Lóci. „Ezzel a keverési versennyel ismét bebizonyosodott, hogy a hangmérnökök nem csupán technikusok, ők is olyan fontos művészek, mint például a gitárosok. Mi színpadon állók ezt pontosan tudjuk. Lőrinc iszonyatosan jó munkát végzett, a végeredmény egyszerre tartalmazza az ő meglátásait és a mi világunkat. Sikerült összehangolnunk a szakmai szempontjainkat” – mondta még el.

 

 

Kövesd Lóciékat!       
http://www.instagram.com/locijatszik/
http://www.facebook.com/locijatszik/
https://www.tiktok.com/@locijatszik

www.goldrecord.hu