zenesz_logo.png



A Bass & Guitar Show egy rendhagyó, show-jellegű összejövetel, a szakmának és a zeneszerető közönségnek. Itt találkozhatsz a hazai gitár- és basszusgitár gyártókkal és a hangszereikkel, valamint néhány világmárkával is.

A számos előadó, fellépő közül mi most az Ortega hivatalos előadójának, Balogh Rolandnak bemutatóját emelnénk ki, amire szeptember 11-én, vasárnap 13:00 órakor kerül sor. Balogh Rolandról azt érdemes tudni, hogy felsőfokú tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban végezte, Tornóczky Ferenc és Babos Gyula szárnyai alatt. 

Roland 2009-ben benevezett a világhírű Montreux-i jazz-gitárversenyre, ahol a zsűri – Lee Ritenour elnökletével – neki ítélte az első díjat. 2010-ben megnyerte a Völklingen-i Voice&Guitar versenyt. Roland sikereit Magyarország még ugyan ebben az évben Junior Prima Díjjal jutalmazta. 2015-ben New Yorkban, a Wes Montgomery tiszteletére megrendezett gitárversenyen képviselte Európát, ahol egyedüli magyarként beválasztották a világ 5 legjobb jazz gitárosa közé.

Roland egyik legnagyobb sikere 2016-ban volt, amikor megnyerte a John Scofield, Lee Ritenour és Mike Stern elnökletével rendezett Six String Theory gitárversenyt Los Angelesben. Pályafutása során olyan világsztárokkal lépett már fel, mint Matthew Garrison, Lee Ritenour vagy Israel Varela. A Montreux-i Jazzfesztiválon Paco de Lucía és Pat Metheny zenekara előtt játszott.

Kedvcsinálónak bemutatunk egy eddig kiadatlan videót Balogh Roland (és testvére, Balogh Zoltán) főszereplésével. Roland a videóban egy Ortega BWSM/2 modellen játszik.

 

 

Az Ortega gitárokat forgalmazó Meinl Distribution és a HangszerPláza csapata néhány nagyon különleges Ortega gitárral készül az eseményre, így ezek a hangszerek a hétvége során kipróbálhatóak lesznek.

Jegyeket az eseményre ezen a linken tudtok vásárolni!