zenesz_logo.png



Muck Éváról már többször írtunk, utoljára akkor, amikor megjelent első albuma, a Bassology. Ezúttal zenekarával egy háromrészes live studio session első darabjával jelentkezett.

Muck Éva még kamaszkorában váltott zongoráról basszusgitárra. Tette azért, mert szerette volna átélni az érzést, amit a példaképei átélnek a színpadon. Nem a hírnév vonzotta, hanem a lázadás hajtotta. Éva szülei is zenészek, édesanyja énektanár, édesapja, Muck Ferenc az ország egyik legkiválóbb, legismertebb szaxofonosa. Éva egy korábbi interjúban azt nyilatkozta a Zenész Magazinnak, hogy soha nem jelentett hátrányt, hogy édesapja közismert zenész. „De nem Muck Ferenc szaxofonművész lányaként, hanem női basszusgitárosként és Muck Évaként kell többet bizonyítanom, és felülmúlnom magam időről-időre, ami többé-kevésbé sikerül."

A most videóval együtt megjelent live studio session verzió is a Bassology c. albumról származik. A dal szerkezete tulajdonképpen megmaradt, de ez a változat kevésbé elektronikus hangszerelésű, a szaxofontól és dobtól sokkal melegebben, „élőbben” szól, ami szerintünk jót tett a húzós groove-ra épülő számnak. Muck Éva társai az élő felvételen Kaszás Péter (dob), Márkosi József (billentyű) és Jasper Andor (szaxofon). A dal új verziójának elkészítésében Bubenyák Zoli volt Muck Éva segítségére.

 

Facebook: https://www.facebook.com/evamuckbass