zenesz_logo.png„Ájtatos rap, szakrális funk, könyörgő rock, idvezült metal, zsoltár-pop, és öt borsodi lator. Ez a Z!ENEMi” – így jellemzi saját zenéjét a miskolci csapat.

Négy sokat próbált miskolci zenész és egy emszí alapította a Z!ENEMi együttest még 2017-ben, hogy ötvözze a rapet és a rockot, a funkyt és a metalt és ebből jó dalokat gyúrjon össze. Az, első hallod?! címre keresztelt lemez jó kritikákat kapott, a zenekar sok helyen mutathatta meg magát a kis- és nagyérdeműnek, a Paddy and the Rats, a Nomad, a Tankcsapda, vagy épp a Kartel társaságában és számos önálló koncerten. A Második Eljövetel még ennél is nagyobb érdeklődést hozott a zenekar számára, A Király és a Szar, szappan, szalámi kisebb feltűnést keltett a zenei és egyházi körökben, utóbbiban nem feltétlenül pozitívat... A COVID viszont lehűtötte a kedélyeket. 

ZM 750x

 

A Z!ENEMi ekkor 360 fokos fordulatot vett és ott folytatta, ahol a Második eljövetelen abbahagyta, csak még fülbemászóbb, még fogósabb dalokba fogott, ezek közül az első pedig nem más, mint egy szerelmes dal a turnézáshoz, a Mindenhol jó!

A klipet az együttes a bezárásra ítélt kultikus miskolci szórakozóhelyen a Grizzly söröző szabadtéri színpadán forgatta fröccsözés, meccsnézés és zenélés közben, mert ez pont olyan, amilyennek a tagok az életet szeretik. Összefoglalva tehát, két lemez, sok klip, még több koncert, a többit meg tessék meghallgatni, megnézni, megvenni, letölteni.
Ellopni nem, mert ugye, a hetedik parancsolat...

 

Z!ENEMi

Balogh „Juró” Szabolcs – ének, szöveg
Csontos Krisztián – gitár
Szvoboda László - gitár
Hudák Attila - basszusgitár
Mezei Geris - dob

https://www.facebook.com/z.enemi.miskolc