zenesz_logo.png



A kétszeres Grammy-díjas jazzlegenda, Marcus Miller két egymást követő estén, október 24-én és 25-én a MOMKultban koncertezik.

Felsorolni is nehéz lenne, hogy Marcus Miller hány lemezen működött közre és mennyi film zenéjét jegyzi tizenhárom szólóalbuma mellett. Most, különleges körülmények között, igazán közelről élvezhetjük a legendás zenész koncertjét.

 

Marcus02 HugoSeguin 500x cr

 Fotó: Hugo Seguin


Marcus Miller
igazi multiinstrumentalista: tanult klarinéton, játszik basszusklarinéton, zongorán, szaxofonon és gitáron is. Legtöbben azonban Miles Davis és David Sanborn basszusgitárosaként ismerik. Session zenészként is szinte megszámlálhatatlan mennyi előadó lemezén működött közre és ugyancsak hosszan sorolhatnánk produceri kreditjeit is.

Dolgozott Beyoncé, Elton John, Frank Sinatra és Aretha Franklin lemezein is. A világ egyik legtehetségesebb zenészeként tartják számon, számos díjjal is elismerték munkásságát, köztük több Grammy-jelöléssel és két Grammy-díjjal. Filmes közreműködéseinek listája is igen hosszúra nyúlik. 1983-ban adta ki első szólóalbumát, amelyet azóta tizenkét másik követett, a legutolsó a 2018-ban megjelent Laid Back volt, amely mind a közönség, mind a szakma elismerését kivívta. A klasszikusok mellett bizonyára erről is hallhatunk majd dalokat kétestés koncertjén a MOMKultban.

 

 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja
Marcus Miller (US) – kétestés klubkoncert
Helyszín: MOMKult
Időpont: 2022. 10. 24-25.
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/373146157815525/373146161148858
Jegylink: https://tixa.hu/marcusmiller_2022_newbeat