zenesz_logo.pngAz első album megjelenése óta sok változás történt a the False életében. 2019 év végén megjelent a második albumuk Maradj magad címmel.

Dinamikusabb dallamokkal és mélyebb szövegekkel készült el az új anyag. A zenekar a saját útját járva az életből meríti gondolatait, amik szívhez szóló melankolikus köntösbe bújva, mégis pozitív kicsengésű mondanivalóval rendelkeznek.

A the False már több mint egy éve a jelenlegi formációban zenél, ami új színt vitt a zenei stílusba. Még sötétebb, még komorabb hangszerelést ellensúlyozza a boldogságot, és energiát sugárzó dalszöveg.

A klip forgatásának helyszínét sokáig kerestük, és egészen elképesztő variációk is szóba jöttek, de végül győzött egy az erdő mélyén eldugott régi gyárépület, ami tökéletesen megjeleníti a zene és a mondanivaló kapcsolatát. A szokásos klipforgatásokhoz képest annyi extra volt, amivel nem számoltunk, hogy az első két órában szakadó esőben kellett az útra dőlt fákat arrébb húzni, hogy egyáltalán bejussunk a rengeteg hangcuccal az épületbe. Amikor mindennel készen voltunk, akkor döbbentünk rá, hogy a közepes koncertnyi motyót és a forgatási kellékeket (lámpák, áramfejlesztő stb.) még ki is kell vinni ugyan úgy az erdőn, és a bokáig érő sitten át. A fáradságos felvétel gyümölcse viszont egy dinamikus és erős klip lett – mesélte Szilágyi Tibor énekes-gitáros.

A dal különlegessége, hogy miután elhangzott a két versszak, és a két refrén, egy elég hosszú, egyre fokozódó instrumentális rész következik, és az ének már vissza se tér. Ha a hallgató a megfelelő pillanatban kattan rá a dalra, akkor garantált, hogy a végén magával ragadja a flow élmény, és együtt fog lélegezni a zenekarral. A Hidd el remek dinamikájához és húzásához nagyban hozzájárul a masszív, dögös, röfögő basszusgitár sound.

 

 https://www.facebook.com/theFalsezenekar