zenesz_logo.pngA csongrádi Nightwish Tribute Band a Dark Chest of Wonders c. dalt dolgozta fel, a hozzá készült klipben a magyar néptánc világát is megidézve.

Az UNEKSIA Nightwish Tribute Band 2017-ben alakult Csongrádon. A csapat gitárosa Vastag Ferenc, basszusgitáros Takács Gábor, a doboknál Kornfeld László ül. Gyöngyössy Orsolya főként Tarja stílusát idézi énekével. A formáció már Lengyelországban, Romániában is fellépett, a legújabb, Dark Chest of Wonders feldolgozásuk egy olyan vízió, melyet erősen hazai közegbe mártottak, majd balladai keretekbe helyeztek. A történet hűen idomul a szöveghez, a tárgyak, helyszínek és jelenetek szimbolikusak.

 

DSC 2363 700x

 

„A csodák sötét ládikája – Dark Chest of Wonders – a mi értelmezésünkben egy szerelmes vallomásokkal teli doboz, melyet a történet női főszereplője erőszakos, érzéketlen apja elől rejteget. A levelek fordulatot hoznak az életébe: a szerelmet jelképezik, mely átemeli a gyermeklétből a felnőttkorba. A határvonal a lány régi és új élete között az ablak, ahol a leveleket megtalálja, és amelyen keresztül végül megszökik. A szereplők érzelmi hullámzásait a táncosok és a zenészek jelenítik meg: míg a táncosok a szerelem izgalmát, reményét és örömeit, a zenészek a démonokat, küzdelmeket, csábításokat vetítik ki. Az autentikus népi környezetben lezajló »metal forradalom« az apa tekintélyelvűsége és a leány lázadó, merész karaktere közötti generációs különbségre is reflektál” – mondta el Gyöngyössy Orsolya énekes, aki nem mellékesen néprajzkutató és a csongrádi múzeumot is vezeti.

 

 https://www.facebook.com/uneksia.hu