zenesz_logo.png



Ahogyan azt korábban megírtuk, augusztus 4-6. között került sor a jubileumi 10. Paloznaki Jazzpiknik koncertjeire, ahol 3 nap jazz, funk, pop és soul zene várta az érdeklődőket.

 

R.Bona 750x

 

 

Rodriguez 750x

 

A nulladik napon, augusztus 4-én került sor a Jazzpiknik talán leginkább várt koncertjére, amikor a Nagyszínpadon két igazi világsztár, Richard Bona & Alfredo Rodriguez formációja nyitotta meg a háromnapos koncertsorozatot. Utánuk lépett színpadra Emeli Sandé, a világhírű brit soul és R & B énekes-dalszerző, akinek Our Version of Events c. debütáló lemeze 2012-ben a legnagyobb példányszámban eladott album lett az Egyesült Királyságban.

 

Emeli Sandé 750x

 Emeli Sandé

 

 Mohai Nagy


 
Szintén 4-én, az Audi Jazz Stage színpadán koncertezett a Mohai Tamás (FAXNI, Boom Boom) és Nagy Ádám (Roy és Ádám, Wörk Projekt, Tramps) alkotta duó. (Fotók: Mohai Balázs)

 

Lisa 750x

 

A pénteki napon a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezett a Jazzpiknik Nagyszínpadára. Több mint három évtizede tartó, elsöprő sikerű karrierjével Lisa Stansfield valódi legenda a pop és soul műfajokban. (Fotó: Mónus Márton)

 

Premecz 750x

 Premecz Mátyás (Fotó: Mohai Balázs)


Ugyanezen a napon a Fábián Juli Színpadon a Kényúlból is ismert kiváló orgonista, Premecz Mátyás triója koncertezett Kováts Gergő bariton- és tenorszaxofonossal kiegészülve.

 

Áron András 750x

 

Áron András Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas előadó és dalszerző neve a LAZARVS (korábban Apey & the Pea) vagy a Trillion zenekarokból lehet ismerős. A gitáros nagyzenekari projektje, a Black Circle Orchestra, amit hosszú idő után 2020 nyarán hívott életre, augusztus 6-án a Fábián Juli Színpadon lépett fel. A formációban olyan neves zenészek játszanak, mint a Blahalouisiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és billentyűse, Pénzes Máté.

 

Szilárd 750x

 

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája 2002-ben indította útjára SZILÁRD név alatt futó szólóprodukcióját. Eddig három nagylemez, egy remix EP és egy tucat single őrzi azt a soulos, jazzes, kissé elektronikus, popos világot, amelyet képvisel. A szólóban is tekintélyes életművel büszkélkedő előadó 2018-ban megújult zenekarával és két kiváló énekesnő, Galambos Dorina és Kiss Flóra társaságában állt ismét színpadra. (Fotók: Mohai Balázs)

 

Random Trip 750x

 

Augusztus 6-án a Nagyszínpadon került sor a Random Trip koncertjére. A műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő, főként improvizációkra építő, változó felállásban koncertező formáció - melyben olyan zenészek fordultak meg, mint Dés László, Fábián Juli, Kiss Tibi, Szabó Balázs, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, MC Kemon, Lábas Viki, Jónás Vera és Tátrai Tibor - egyik éltre hívója és motorja Delov Jávor dobos.

 

EWF band 750x

 

A zárónapon, közvetlenül a Random Trip után lépett színpadra a funky és az RnB műfaját a hagyományos afrikai zenével ötvöző Earth Wind & Fire. Az eredetihez képest jelentősen átalakult banda Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience néven adta elő felejthetetlen lüktetésű, a 70-es éveket meghatározó dalait. (Fotók: Mónus Márton)