zenesz_logo.pngLucy Dacus tavaly jelentette meg Home Video című, harmadik stúdióalbumát a Matador Records gondozásában.

A lemezt a The New York Times Style Magazine az énekesnő eddigi legbensőségesebb és legönfeltáróbb lemezeként emlegetett. Az amerikai énekes-dalszerző most két újdonsággal jelentkezik, melyeket a Spotify Singles sorozat részeként ad ki: megjelent a Believe, mely Cher klasszikusának újragondolása, illetve a Partner In Crime, mely az említett lemezen szereplő, azonos című felvétel átdolgozott kiadása. Lucy mindkét dalt a Pitchfork Music Festival színpadán mutatta meg először közönségének.

Lucy Dacus szerint Cher Believe című slágere egy meghatározó, gyönyörű, szívdobogtató és izgalmat keltő szerzemény, mely az autotune használata miatt is ikonikusnak számít. Ennek ellenére az átdolgozásban teljes mértékben lemondtak a hangkorrekcióról, ezzel is előtérbe helyezve az eredeti dalszerző és az új előadó tehetségét. Ez a lecsupaszítás a Partner in Crime esetében is megfigyelhető. Ez a track ugyanis az énekesnő kedvenc dalszövegét tartalmazza, és Lucy úgy érzi, hogy az effektek nélkül nagyobb figyelmet kap majd a szöveg és a dal maga is.

 


„A Partner in Crime című dalt részben a Believe ihlette, ezért úgy gondoltam, jó lenne párba tenni őket. Imádom Cher hangját és azt, hogy milyen mély. Olyan egyedi, hogy bárhol felismerhető. Még az autotune mellett is rájössz, hogy ez csakis Cher lehet és senki más. A feldolgozásunkból kivettük az autotune-t, úgy érzem, így még jobban átjön a szerzemény különleges szerkezete, és a felvételnél azon kaptam magam, hogy olyan szeretnék lenni, mint Cher. Ez soha nem fog bekövetkezni, de imádom ezt a mélyhangú poplegendát.”

 

https://www.facebook.com/lucy.dacus
https://lucydacus.ffm.to/homevideo